Θα ανεχτούμε τον δικτατορίσκο Ράμα, το ανδρείκελο του Ερντογάν και το σχέδιό του, να αφελληνίσει την Βόρειο Ήπειρο;

 
<!-- wp:paragraph --> <p>Η κρατική αυθαιρεσία και παρανομία του Αλβανικού καθεστώτος είναι πασιφανής…</p> <!-- /wp:paragraph -->  <!-- wp:paragraph --> <p>Το θέμα είναι η επόμενη κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές&nbsp;της 25 Ιουνίου&nbsp;τι θα κάνει…</p> <!-- /wp:paragraph -->

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ενημερώθηκε: 06/06/23 - 16:28

Του Γιάννη Μιχελάκη

Η τελευταία απόφαση της… «ανεξάρτητης Αλβανικής δικαιοσύνης» αποκάλυψε τους πραγματικούς σχεδιασμούς του Έντι Ράμα, όχι μόνο για την περιοχή της Χειμάρρας, αλλά και για το μέλλον της ελληνικής μειονότητας.

Η απόφαση του δικαστηρίου των Τιράνων, πριν από λίγα 24ωρα, για συνέχιση της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου της περιοχής, ομογενή Φρέντη Μπελέρη, δείχνει ξεκάθαρα, ότι τα κίνητρα είναι καθαρά πολιτικά -και μάλιστα χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα- και έχει έναν στόχο: Να αρπάξουν τον Δήμο από τον εκλεκτό της ομογένειας και να δωθεί σε κάποιο από τα ανδρείκελα του καθεστώτος Ράμα, για να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά συμφέροντα που στηρίζουν τον Αλβανό πρωθυπουργό και κάνουν «πάρτι» με το ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος».

Εδώ, στην Realnews είχαμε αποκαλύψει τους χάρτες οι οποίοι αφορούσαν στην τουριστική αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Χειμάρρας, που για την υλοποίησή του προέβλεπε την αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων της ομογένειας!

Βέβαια, ο Ράμα βρίσκει ευκαιρία, να κάνει ότι κάνει ,εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι στην πατρίδα μας υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση…

Όμως, άσχετα με το αν είναι υπηρεσιακή η σημερινή κυβέρνηση, η Αθήνα δεν έχει εγκαταλείψει το θέμα της Χειμάρρας και του Φέντη Μπελέρη.

Στο Όσλο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. ο έμπειρος διπλωμάτης Βασίλης Κασκαρέλης συναντήθηκε με την ομόλογο του από την Αλβανία, την Όλτα Τζάτσκα, στο περιθωρίου της άτυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και της έθεσε το θέμα της παράνομης κράτησης του εκλεγμένου ομογενούς δημάρχου.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν η… «διπλωματική αβρότητα» θα επέτρεπε στον Έλληνα υπουργό να ρωτήσει την κα Όλτα Τζάτσκα, αν πίσω από την απροκάλυπτη κρατική αυθαιρεσία εισ βάρος του ομογενούς εκλεγμένου δημάρχου, μπορεί να κρύβεται και… οικογενειακό συμφέρον;

Αν, δηλαδή, αληθεύουν οι πληροφορίες, ότι ο σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, στην οποία ο κ. Κασκαρέλης έθεσε το θέμα Μπελέρη, είναι ο ίδιος άμεσα… «ενδιαφερόμενος» για την… τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, καθώς, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, βρίσκεται πίσω από την κατασκευή ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στο παραλιακό μέτωπο της Χειμάρρας, προφανώς σε ακίνητη περιουσία κάποια άτυχου Έλληνα Βορειοηπειρώτη.

Και ο ρόλος ενός Αλβανού δημάρχου, για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί μια τέτοια επένδυση, στο νομοθετικό χάος, που επικρατεί στη γείτονα, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, για να λυθούν κάποια «γραφειοκρατικά… προβληματάκια», είναι καθοριστικός!

Για παράδειγμα:

- Ο δήμαρχος μπορεί να βεβαιώσει, ότι μια περιοχή δεν είναι γεωργική για να μπορέσει να κτιστεί!

- Ο δήμαρχος μπορεί να καθορίσει τα όρια του αιγιαλού, για μπορέσει κάποιος να αξιοποιήσει τουριστικά μια ακτή!

Ο δήμαρχος μπορεί να… «βοηθήσει» μια κυβερνητική απόφαση, που χαρακτηρίζει ως στρατηγικό επενδυτή έναν επιχειρηματία, ώστε να αποχαρακτηριστεί μια περιοχή από δασική ή γεωργική και να κτιστεί!

Ο δήμαρχος μπορεί να κάνει τα… «στραβά μάτια», όταν… «επενδυτές» αγοράζουν το δικαίωμα καλλιέργειας σε μια έκταση, η οποία με πλαστογραφίες μεγαλώνει εις βάρος άλλων άτυχων κατοίκων της Χειμάρρας, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι, βέβαια, Έλληνες ομογενείς!

Και η λίστα με τις… «διευκολύνσεις», που μπορεί να προσφέρει ένας δήμαρχος, είναι μεγάλη… Και ίσως ο Φρέντη Μπελέρης να μην είχε τα… απαραίτητα «προσόντα» να την… υπηρετήσει!!!

Είναι σημαντικό, στο σημείο αυτό, να επισημάνουμε, ότι η δυνατότητα του αλβανικού καθεστώτος, (εδώ δεν είναι μόνο θέμα Ράμα), να παρανομεί και να αυθαιρετεί με τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, στηρίζεται στο νομικό καθεστώς του ιδιοκτησιακού, που επικρατεί στην Αλβανία.

Ο στυγνός κομμουνιστής δικτάτορας Εμβέρ Χότζα είχε κρατικοποιήσει όλες τις περιουσίες (και των Αλβανών και των Βορειοηπειρωτών).

Μετά την πτώση του καθεστώτος Χότζα, αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν, η πλειοψηφία των πολιτών της γειτονικής χώρας δεν έχει πάρει στα χέρια τους οριστικούς τίτλους ιδιοκτησίας των περιουσιών, που είχαν πριν από την εγκαθίδρυση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Το 1991, με τον νόμο 7501, δόθηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας σε εκτάσεις γης, όχι για οποιαδήποτε χρήση, αλλά μόνο για γεωργική εκμετάλλευση! Η γη παρέμεινε στην ιδιοκτησία του κράτους!

Ο νόμος αυτός πλήττει κύρια του Βορειοηπειρώτες, καθώς το αλβανικό καθεστώς «αξιοποιεί» το νόμο αυτό σαν όπλο για διώξει τους ομογενείς από τις πατρογονικές εστίες τους και να αφελληνίσουν την περιοχή!

Για αυτό και βλέπουμε συχνά-πυκνά τις αρχές της Αλβανίας να γκρεμίζουν ή να «δημεύουν», (αρπάζουν είναι η σωστή λέξη), εκτάσεις γης με διάφορες προφάσεις, πολλές φορές χωρίς να κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Οι έντονες αντιδράσεις της ομογένειας, αλλά και των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πτοούν τον Ράμα, που συνεχίζει απτόητος το ρεσάλτο στις περιουσίες των Ελλήνων, με κερδισμένους τους… «επενδυτές», πολλοί από τους οποίους είναι συγγενείς ή φίλοι κυβερνητικών στελεχών!!!

Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία του προέδρου των Χειμαρριωτών, Θόδωρου Γκόυμα, εδώ στην Realnews, που δήλωσε ότι «έχει γίνει πλέον μόδα κάθε καταξιωμένος δικηγόρος, δημοσιογράφος, τραγουδιστής, πολιτικός να έχει μια βίλα στη Χειμάρρα ή τους Δρυμάδες (σ.σ. χωριό στην περιοχή της Χειμάρρας) και να χρίζει σε χρόνο dt, τη στιγμή, που οι περισσότεροι ντόπιοι λαμβάνουν αρνητική απάντηση στο αίτημα ανέγερσης, με τις διαδικασίες να είναι δαιδαλώδεις».

Η κρατική αυθαιρεσία και παρανομία του Αλβανικού καθεστώτος είναι πασιφανής…

Το θέμα είναι η επόμενη κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 25 Ιουνίου τι θα κάνει…

Θα ανεχτεί τον δικτατορίσκο Ράμα, το ανδρείκελο του Ερντογάν, και το σχέδιο του, να αφελληνίσει την Βόρειο Ήπειρο ή θα αντιδράσει; Και πως: Αναμένουμε..!

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Realnews 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ