Ποια είναι τα δέκα υποψήφια αυτοκίνητα που επιλέχθηκαν για το «Αυτοκίνητο του 2020»

 
Ποια είναι τα δέκα υποψήφια αυτοκίνητα που επιλέχθηκαν για το  «Αυτοκίνητο του 2020»

Ενημερώθηκε: 21/11/19 - 16:45

Του Πέρη Χαλάτση

Μετά από μια χρονιά γεμάτη δοκιμές καινούργιων μοντέλων ,στις 18 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή των 10 καλύτερων αυτοκινήτων.

Είναι αυτά που επιλέχθηκαν μετά από ψηφοφορία των 24 δημοσιογράφων του ειδικού τύπου-μελών του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα». Οι ίδιοι δημοσιογράφοι σε φανερή ψηφοφορία θα ψηφίσουν και στην τελική φάση του θεσμού που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου.

Το 2019 στην Ελλάδα εισήχθησαν 29 καινούργια μοντέλα. Από αυτά επιλέχθηκαν τα δέκα. Στην ειδική εκδήλωση όπου θα είναι προσκεκλημένα όλα τα στελέχη των αντιπροσωπειών θα αναδειχθεί ο νικητής του θεσμού.

Αγωνία λοιπόν μέχρι τότε για να μάθουμε τελικά ποιο θα είναι το «Αυτοκίνητο του 2020».

Τα 10 αυτοκίνητα της τελικής φάσης, με αλφαβητική σειρά, είναι τα εξής:

· Audi A1

· Citroen C5 Aircross

· DS 3 Crossback

· Kia XCeed

· Mazda 3

· Peugeot 208

· Renault Clio

· Skoda Scala

· Suzuki Jimny

· VW T-Cross

Ο τίτλος του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» απονέμεται στο αυτοκίνητο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών.

Τα κριτήρια αφορούν την ασφάλεια, την τεχνολογία, την ποιότητα, το κόστος αγοράς και μεταπώλησης, το κόστος συντήρησης. Με δύο λόγια το αυτοκίνητο που θα κερδίσει πρέπει να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του αγοραστή.

Από τα 29 αυτοκίνητα που εισήχθησαν στην Ελλάδα φυσικά υπάρχουν μοντέλα αξιόλογα που θα μπορούσαν να ήταν μέσα στη δεκάδα. ‘Όμως κάποιες αντιπροσωπείες για λόγους που μόνο οι επικεφαλής τους γνωρίζουν, απέφυγαν τη διαδικασία των δοκιμών.

Για να ψηφίσεις όμως ένα αυτοκίνητο πρέπει να το έχουν οδηγήσει όλα τα μέλη του θεσμού. Διαφορετικά δεν μπορείς να το ψηφίσεις αν δεν το έχεις δοκιμάσει. Και τη διευκρίνιση αυτή κάνω (ως μέλος του θεσμού) για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις από κάποια στελέχη ότι αφήσαμε σκόπιμα εκτός δεκάδας κάποιο αυτοκίνητο τους.

Αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα

Οι προηγούμενοι νικητές:

2007 – SEAT Leon

2008 – Mazda 2

2009 – Honda Jazz

2010 – Skoda Yeti

2011 - Volvo S60

2012 – Lancia Ypsilon

2013 – Volvo V40

2014 – Renault Clio

2015 – Opel Corsa

2016 – Jeep Renegade

2017 – Citroen C3

2018 – Ford Fiesta

2019 – Skoda Karoq

2020- ???????????

Πέντε νέα μέλη στο θεσμό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα»

Στην τελευταία γενική συνέλευση (8/11) των μελών του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» αποφασίσθηκε η εγγραφή πέντε νέων μελών.

Πρόκειται για τους καλούς και έμπειρους συναδέλφους Γιώργο Βαρίνου, Βαγγέλη Κιούση, Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου, Τάκη Πουρναράκη και Νίκου Τσάδαρη.

Η συμμετοχή τους ενισχύει ακόμη περισσότερο το κύρος του θεσμού. Πρόκειται για την έκτη διεύρυνση του θεσμού στα 13 χρόνια της ιστορίας του.