Στην πίστα Yas Marina στο Άμπου Ντάμπι η αυλαία του Grand Prix 2017

 
Στην πίστα Yas Marina στο Αμπού Ντάμπι η αυλαία του Grand Prix 2017

Ενημερώθηκε: 22/11/17 - 23:42

Ο 20ος γύρος του πρωταθλήματος είναι χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τον Λιούς Χάμιλτον αφού ήδη έχει κατακτήσει τον φετινό παγκόσμιο τίτλο.

πίστα 

Βραζιλία

Ωστόσο για τους υπόλοιπους οδηγούς η μάχη συνεχίζεται και όλοι θα τρέξουν στις 24-26 Νοεμβρίου 2017, στην Yas Marina στο Αμπού Ντάμπι που όπως στην η φορά της είναι αντίθετη αυτής των δεικτών του ρολογιού.

Οι οδηγοί θα κάνουν αγώνα στρατηγικής με τις τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας Pirelli 2017: Μαλακή, πολύ μαλακή, πάρα πολύ μαλακή. Το προσπέρασμα είναι δύσκολο στη Yas Marina, οπότε η στρατηγική και οι δοκιμές κατάταξης παίζουν σπουδαίο ρόλο. Πολλά σημεία φρεναρίσματος και επιτάχυνσης κατά τη διάρκεια του γύρου. Η ελκτική πρόσφυση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα.

Άμπου Ντάμπι

Αμέσως μετά τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν δυο μέρες δοκιμών εξέλιξης Τρίτη και Τετάρτη (28 - 29/11). Η πίστα Yas Marina έχει ως χαρακτηριστικό τη λεία άσφαλτο, το ζεστό καιρό και μια ευρεία μίξη στροφών. Αυτό την καθιστά δημοφιλή προορισμό για δοκιμές. Το είναι μια πίστα με μεγάλη ποικιλία στροφών και ταχυτήτων. Οι ομάδες επιλέγουν μια μέση λύση στο σετάρισμα με μέτρια αεροδυναμική απόδοση.

Ο αγώνας ξεκινά αργά το απόγευμα και τερματίζει βράδυ οπότε οι θερμοκρασίες πέφτουν σημαντικά κατά τη διάρκειά του.

Ο φετινός συνδυασμός ελαστικών είναι ίδιος με τον περσινό. Όμως οι υψηλότερες ταχύτητες διέλευσης από τις στροφές που οφείλονται στους νέους κανονισμούς και στα φαρδύτερα ελαστικά, πιθανόν θα οδηγήσουν σε ένα ακόμη ρεκόρ γύρου πίστας αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ