Πήρε «κεφάλι» η Nissan το Μάιο στις ταξινομήσεις καινούργιων Ι.Χ

Πήρε «κεφάλι»  η Nissan το Μάιο στις ταξινομήσεις καινούργιων Ι.Χ
Ενημερώθηκε: 11/06/16 - 09:43

 Πολύ καλός ήταν ο Μάιος στις πωλήσεις των αυτοκινήτων, για όλες τις ελληνικές αντιπροσωπείες. Και πήγαν όλοι καλά γιατί αυτοί που σκέφτονταν να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο επίσπευσαν την αγορά λόγω της λήξης του ευεργετικού μέτρου της απόσυρσης. Όπως καταλαβαίνετε ο μήνας που διανύουμε θα είναι πεσμένος αφού όσοι ήταν να αγοράσουν αυτοκίνητο το έκαναν μια ώρα αρχύτερα προκειμένου να κερδίσουν με το σύστημα της απόσυρσης.

 Όσες εταιρίες είχαν αποθέματα τα έδωσαν όλα αφού στις 31/5/2016 «έπεσε» αυλαία σε ένα μέτρο που έδινε πνοή στην αγορά.

 Οι πωλήσεις στα καινούργια αυτοκίνητα ήταν αυξημένες κατά 48,7% σε σχέση με τον Μάιο του 2015. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ.

 Συνολικά, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2016 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +12,9% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

 Η σημαντική αύξηση στις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Μάιο οφείλεται ακόμη στις αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων προς ενοικίαση. Παρά το γεγονός ότι το πρώτο πεντάμηνο του 2016 , η αγορά πήγε καλά , ωστόσο βρίσκεται με -69,2% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

 Πάρτι κάνουν στη Nissan

 Το μήνα που μας πέρασε η εταιρία του Ν.Θεοχαράκη, πήρε κεφάλι και πούλησε τα περισσότερα αυτοκίνητα. Η Nissan πούλησε 1520 αυτοκίνητα ενώ η Toyota που κατείχε πάντα τα σκήπτρα, για πρώτη φορά ήρθε δεύτερη με 1406 πωλήσεις. Στην 3η θέση βρίσκεται κλασσικά η Opel με 1273 αυτοκίνητα, στην 4η θέση η VW με 1245 αυτοκίνητα και στην 5η θέση η Peugeot που τους τελευταίους μήνες κάνει θεαματικές πωλήσεις. Βέβαια στο σύνολο του πρώτου πεντάμηνου βρίσκεται η Toyota με 4.285 αυτοκίνητα και η Nissan είναι δεύτερη με 4108 αυτοκίνητα.

 

 Πεσμένη η αγορά στα φορτηγά

Sτα καινούργια φορτηγά παρατηρείται μείωση (-21,6%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους παρουσιάζουν αύξηση κατά +1,9% ως προς το αντίστοιχο διάστημα το 2015.