Άλλαξε άποψη η Μέι: Αποσύρει την υποψηφιότητά της στις επόμενες εκλογές

Κολοτούμπα από την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι: Ανακοίνωσε απόψε στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές,λίγο πριν την ψηφοφορία
Ενημερώθηκε: 12/12/18 - 22:27

Κολοτούμπα από την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι που ανακοίνωσε απόψε στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές, όπως ανέφερε ένας βουλευτής που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή.

Ωστόσο, η Μέι τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, καθιστώντας σαφές ότι προτίθεται να εξαντλήσει τη θητεία της και να ολοκληρώσει το έργο που ανέλαβε.

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι "πολύ πολύ άσχημη" για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που έχει κατατεθεί σε βάρος της ηγέτιδας των Συντηρητικών. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει δύο ώρες και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στις 23.00 (ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα, το BBC είχε δημοσιεύσει άρθρο, σύμφωνα με το οποίο η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε εξασφαλίσει 158 ψήφους στο κοινοβούλιο. Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία στην πράξη, τότε η Τερέζα Μέι θα βγει αλώβητη από τη διαδικασία της πρότασης μομφής εναντίον της και θα συνεχίσει την πορεία που έχει χαράξει, οδηγώντας τη Βρετανία στο Brexit.

Εάν η Μέι δεν εξασφαλίσει τον μαγικό αριθμό των 158 βουλευτών, θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή του νέου ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος, ο οποίος δεδομένου ότι είναι το μεγαλύτερο κόμμα στη βουλή, θα αναλάβει αυτομάτως και χρέη πρωθυπουργού.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 20.00 έως τις 22.00 (ώρα Ελλάδας), οι ψήφοι θα καταμετρηθούν άμεσα και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση του αποτελέσματος. 

Πριν την ψηφοφορία η ίδια θα μιλήσει στους Τόριδες προκειμένου να τους πείσει να συσπειρωθούν και να μην την ανατρέψουν. 

Δείτε LIVE την ψηφοφορία: