Διπλό φονικό στην Κύπρο: Καταιγιστικές εξελίξεις - Τα ομολόγησε όλα ο 33χρονος

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Καταιγιστικές εξελίξεις - Τα ομολόγησε όλα ο 33χρονος
Ενημερώθηκε: 28/04/18 - 11:24

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Καταιγιστικές οι εξελίξεις για το αιματηρό έγκλημα που σόκαρε τους πάντες μετά την πλήρη ομολογία του 33χρονου υπόπου, ο οποίος κατονόμασε τους συνεργούς του και υπέδειξε που βρίσκεται το φονικό όπλο.

Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στο δικαστήριο ο 23χρονος και η 21χρονη σύντροφος του 33χρονου και το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για την 8ήμερη κράτηση και των δύο. Στο δικαστήριο, ο 23χρονος είπε ότι ο αδελφός του λέει ψέματα, για τη στυγερή δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου.

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- εντοπίστηκαν μώλωπες στον 23χρονος και στην 21χρονη εκχυμώσεις στην πλάτη, που εκτιμάται ότι είναι 3-4 ημερών.

Ο υπαστυνόμος Κουμέτος Κουμέτου ανέφερε στο δικαστήριο πως υπάρχει εύλογη υποψία ότι οι δύο ύποπτοι ενέχονται στη διάπραξη του φόνου εκ προμελέτης, της ληστείας, διάρρηξης και κατοχής επιθετικού όπλου.

Όπως είπε, έγινε ιατροδικαστική εξέταση στον 33χρονο και διαπιστώθηκε ότι φέρει μώλωπες στα χέρια που έγιναν μερικές ημέρες πριν. Τόνισε ακόμη ότι στις 26 Απριλίου έγινε έρευνα στο όχημα του 33χρονου, όπου υπήρχαν σημειώσεις που έγραφαν και οι δεύτεροι ύποπτοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Δολοφονία Κύπρος: Αυτός είναι ο 33χρονος που συνελήφθη για το διπλό φονικό

Όπως σημειώνει ο «Πολίτης» ο 33χρονος παραδέχτηκε, κατά την πολύωρη ανάκρισή του, την εμπλοκή του στη δολοφονία του άτυχου ζευγαριού ενώ υπέδειξε και το φονικό όπλο, το οποίο ήταν θαμμένο στο πατρικό του σπίτι στη Λευκωσία.

Τα κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Αστυνομία μετά από υπόδειξη του 33χρονου, εντόπισε τόσα τα ρούχα που φορούσε το βράδυ του εγκλήματος όσο και το φονικό μαχαίρι, το οποίο ήταν θαμμένο στο πατρικό του σπίτι στη Λευκωσία.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 27/4, ο 15χρονος γιος του ζευγαριού σε αναγνωριστική παράταξη αναγνώρισε τον 33χρονο.

Την Πέμπτη, στο Δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο 15χρονος είχε πει στην Αστυνομία ότι ο ένας από τους δύο δράστες, που του μίλησε είχε ακάλυπτο πρόσωπο και μούσι. Επίσης, είχε αναφέρει ότι το πρόσωπο αυτό τού είπε πως έχει έναν γιο και γι' αυτό και δεν θα τον πείραζε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Παπαϊωάνου, ο οποίος δεν ήταν παρών στην κατάθεση δήλωσε ότι «ο ανήλικος στοχοποιήθηκε άδικα». «Είδα», είπε μιλώντας στο ΡΙΚ, «αρκετά σενάρια χωρίς υπόσταση. Ειλικρινά διερωτώμαι, πόσος κόσμος ήταν διατεθειμένος να επεξεργάζεται, να διαδίδει να συζητά τέτοια σενάρια», πρόσθεσε.

Πάντως έγκυροι νομικοί κύκλοι που μίλησαν στον «Π» τόνισαν ότι η διαδικασία αναγνώρισης έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε είναι πάσχουσα αφού οι φωτογραφίες του 33χρονου είδαν το φως δημοσιότητας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έτσι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτές με ότι αυτό συνεπάγεται.