Γενέθλια Πάπα Φραγκίσκου: Αντί για τούρτα έσβησε πίτσα

Ο Πάπας Φρασκίσκος έγινε 81 και έσβησε μια τεράστια πίτσα! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 17/12/17 - 19:19

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκλεισε τα 81 του χρόνια και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, του τραγούδησαν σήμερα τα χρόνια πολλά. 

Ο Πάπας ο οποίος ανησυχεί πολύ τον τελευταίο καιρό με τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ από τον Ντόναλντ Τραμπ, έχοντας ήδη δηλώσει ότι δεν μπορεί να κρύψει την βαθιά ανησυχία του", σήμερα (17/12) είχε την ευκαιρία να παραμερίσει λίγο την έννοια του και να χαρεί τον κόσμο που του ευχήθηκε θερμά.

"

Το πλήθος τραγούδησε το Χρόνια Πολλά στα ιταλικά, καθώς ο ποντίφικας εμφανίστηκε στο παράθυρο του Αποστολικού Παλατιού (την επίσημη παπική κατοικία) με θέα την πλατεία του Αγίου Πέτρου για το εβδομαδιαίο μήνυμά του. Στη συνέχεια έσβησε ένα κεράκι, που ήταν τοποθετημένο σε μια τεράστια πίτσα

Απρόσμενος τραυματισμός για τον Πάπα Φραγκίσκο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
 

Τηρώντας την παράδοση, τα παιδιά κοίταζαν προς το παράθυρο όπου βρισκόταν ο πάπας και κρατούσαν αγαλματίδια του Ιησού βρέφους για να τα ευλογήσει εκείνος. Τα αγαλματίδια τοποθετούνται μετά στη φάτνη που στολίζουν πολλές οικογένειες στην Ιταλία.

"

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος έχει πολλές φορές προειδοποιήσει κατά του υπερβολικού υλισμού την εορταστική περίοδο, είπε: «Αυτά είναι τα αληθινά Χριστούγεννα. Αν αφαιρέσουμε τον Ιησού, τι θα μείνει; Μια άδεια γιορτή».

Επιπλέον έκανε έκκληση για την απελευθέρωση έξι ρωμαιοκαθολικών καλογραιών που απήχθησαν από το μοναστήρι τους στην πόλη Ιγκουοριάκι της Νιγηρίας τον περασμένο μήνα. Ο πάπας ευχήθηκε τόσο οι συγκεκριμένες όσο και όλα τα άλλα θύματα απαγωγών να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα.

Δείτε το βίντεο: