Για «πατριωτισμό του καναπέ» κατηγορεί τον Ερντογάν ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης

Για «πατριωτισμό» του καναπέ κατηγορεί τον Ερντογάν ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης
Ενημερώθηκε: 13/10/17 - 08:56

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικρίνει την τουρκική κυβέρνηση για τη στάση της στο Κυπριακό και ότι δεν κάνει τίποτα για να πάρει πίσω από την Ελλάδα 18 νησιά στο Αιγαίο!!! 

Χτες μάλιστα επέκρινε δριμύτατα τον Τούρκο πρόεδρο, επειδή αμφισβήτησε, όπως είπε, τον πατριωτισμό του Μπουλέντ Ετζεβίτ. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μιλάει για «πατριωτισμό» όταν έχει επιτρέψει τα νησιά του Αιγαίου να έχουν «καταληφθεί» από την Ελλάδα και να μην τα διεκδικεί. «Αυτό είναι πατριωτισμός του καναπέ», είπε ο Κιλιτσντάρογλου στον Ερντογάν. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας  στους Τούρκους νομάρχες καταφέρθηκε εναντίον τον αποθανόντα ηγέτη Ετζεβίτ του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και την υποχείρια στάση που επεδείκνυε απέναντι ΗΠΑ. Μάλιστα χρησιμοποίησε μία φράση που σημαίνει «σαν να έστηνε κώλο στους Αμερικανούς κι εκείνοι τον είχαν χειροπόδαρα δεμένο». Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. 

Σε αυτά απάντησε ο σημερινός αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ως εξής: 

«Ο κ. Ερντογάν χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τον αείμνηστο Μπουλέντ Ετζεβίτ. Κατά μία έννοια αμφισβήτησε τον πατριωτισμό του. Αν θέλεις εσύ να μάθεις για τον πατριωτισμό του Ετζεβίτ, μάθε ότι ο αείμνηστος Ετζεβίτ ήταν εκείνος που έγραψε τον πατριωτισμό της Τουρκίας στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου. Ή στα χώματα του Αφιόν. Ο πατριωτισμός του ήταν πραγματικός πατριωτισμός. Ό,τι είπε έγινε. Και τώρα θέλω να ρωτήσω τον κ. Ερντογάν. Περνιέσαι μήπως εσύ για πατριώτης; Για κοίτα προς τα νησιά  του Αιγαίου, στα ελληνικά νησιά. Τα νησιά μας στο Αιγαίο έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα. Ποιος είναι ο δικός σου πατριωτισμός, κύριε, μας λες; Ένας πατριώτης του καναπέ είσαι! Γιατί δεν παίρνεις τα νησιά; Στα νησιά, που τόσο στα αμερικανικά όσο και στα αγγλικά έγγραφα φαίνεται ότι ανήκουν στην Τουρκία, τώρα κυματίζει η ελληνική σημαία. Θέλω μια απάντηση γι’ αυτό από τον Ερντογάν! Μη συγκρίνεσαι με τον Ετζεβίτ. Ας τον αναπαύσει ο Αλλάχ. Ο Ετζεβίτ ήταν ένας ηγέτης που υπηρέτησε αυτή τη χώρα. Πώς εσύ συγκρίνεσαι μαζί του;»