Κυβερνητική κρίση στη Γερμανία: Έκτακτη συνάντηση Μέρκελ- Ζεεχόφερ

Ακροβατεί ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία-Νέα συνάντηση Μέρκελ- Ζεεχόφερ
Ενημερώθηκε: 02/07/18 - 17:43

Ακροβατεί ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η νέα συνάντηση Μέρκελ- Ζεεχόφερ- υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του CSU- στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο, παρουσία του προέδρου της Βουλής.

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδρίασαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του CDU και του CSU, παρουσία της Μέρκελ, αλλά δίχως τον Ζεεχόφερ. Νέα συνάντηση θα γίνει απόψε (11 μ.μ. ώρα Ελλάδος), μεταξύ των βουλευτών και των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, του CSU, του CDU και του SPD.

Γερμανία: Κυβερνητική κρίση - Τελεσίγραφο Ζέεχοφερ στη Μέρκελ για μεταναστευτικό

 

Την Κυριακή, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί, κατηγορώντας την καγκελάριο ότι απέτυχε να προωθήσει τα αιτήματα του κόμματός του, για τους ελέγχους των συνόρων, στην πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ.

Ο Ζεεχόφερ επιμένει στην άρνηση εισόδου στη χώρα σε μετανάστες οι οποίοι έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλο κράτος της ΕΕ. Ομως, πολλοί θεωρούν ότι αυτό το σχέδιο παραβιάζει το δίκαιο της ΕΕ και την Σύμβαση της Γενεύης για τα δικαιώματα των προσφύγων.

Η καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαμάχη μεταξύ Χριστιανοκοινωνιστών και Χριστιανοδημοκρατών θα τερματιστεί απόψε. «Υπάρχει ισχυρή επιθυμία για επίλυση», είπε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Κρίση στο Βερολίνο: Θέλει να παραιτηθεί ο υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών

 

Στο μεταξύ, ο πρώην ηγέτης του CSU, Ερβιν Χούμπερ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι πλέον η παραίτηση του Ζεεχόφερ είναι αναπόφευκτη. Συμπλήρωσε όμως ότι αυτή η κίνηση δεν θα θέσει σε κίνδυνο τον συνασπισμό.