Περίεργο τροχαίο στις ΗΠΑ με θύμα ήρωα Ελληνοαμερικανό πρώην πράκτορα της CIA

 
Περίεργο τροχαίο στις ΗΠΑ με θύμα ήρωα Ελληνοαμερικανό πρώην πράκτορα της CIA

Ενημερώθηκε: 07/10/17 - 09:15

Σε ένα περίεργο τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη ο ήρωας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Αμερικής και πρώην εξέχων πράκτορας της CIA Ελληνοαμερικανός Τζον Κυριάκου. Ο άτυχος πρώην πράκτορας ήταν αυτός που είχε αποκαλύψει το πρόγραμμα βασανιστηρίων της κυβέρνησης Τζορτζ Μπους. Το τροχαίο συνέβη, ενώ ο Ελληνοαμερικανός οδηγούσε την μηχανή του στην Ουάσιγκτον.

Ο Τζον Κυριάκου δήλωσε ότι έχει σπάσει τα πλευρά του, έχει μια σπασμένη κλείδα και ένα σπασμένο σπόνδυλο σε αυτό το τροχαίο. «Ευχαριστώ τον Θεό που φορούσα κράνος», δήλωσε ο ομογενής πρώην πράκτορας

βασανιστήρια

Το 2012 ο ήρωας Τζον Κυριάκου είχε δικαστεί για τη διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών για τα πνιγμών που εφάρμοζε η CIA. Το παράνομο βασανιστήριο λάμβανε χώρα σε μυστική τοποθεσία στην Ταϊλάνδη σε υπόπτους που θεωρούνταν μέλη της Αλ Κάιντα.

τρομοκρατίας

Η αποκάλυψη των βασανιστηρίων έριξε σε δυσμένεια τον Ελληνοαμερικάνο πράκτορα, με την κυβέρνηση Μπους να μην σταματάει να τον διώκει. Να υπενθυμίσουμε πως το βασανιστήριο του πνιγμού είναι παράνομο και ήταν τότε απόφαση της κυβέρνησης Μπους να εφαρμοστεί αυτή η τακτική στο όνομα του «πολέμου κατά της ». Οι συνεχείς διώξεις έφεραν τελικά τον πρώην πράκτορα της CIA να καταδικαστεί σε 30 μήνες φυλάκιση καθώς κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία ότι αποκάλυψε την ταυτότητα ενός συναδέλφου.

αυτοκίνητο

“Ήταν ένα σοβαρό ατύχημα, αλλά ελπίζουμε ότι θα εξέλθει του νοσοκομείου την Κυριακή», δήλωσε στο Newsweek η Jesselyn Radack, μία από τους δικηγόρους του. Είπε ότι ο Κυριάκου οδηγούσε τη μηχανή του στη Βορειοδυτική περιοχή της Ουάσιγκτον την Τρίτη το βράδυ όταν ένα σταμάτησε ξαφνικά μπροστά του. Ο Κυριάκου κτύπησε στο αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington, δήλωσε η Radack.

Facebook

«Η ζωή μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο», έγραψε ο Κυριάκου στη σελίδα του στο . Ο Κυριάκου ήταν καθ' οδόν προς το βιβλιοπωλείο Politics and Prose όπου θα παρουσίαζε το τελευταίο του βιβλίο, που έγραψε σε φυλακή της Πενσιλβάνιας.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσινγκτον δήλωσε ότι δεν έχει καταγράψει το περιστατικό.