Αντιμέτωπος με τον «άγραφο νόμο» της φυλακής ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας - Στη δίκη θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του

Αντιμέτωπος με τον «άγραφο νόμο» της φυλακής ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας - Στη δίκη θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του
Ενημερώθηκε: 18/03/19 - 11:43

Απομονωμένος από τους συγκρατούμενούς του «σε ειδική εγκατάσταση» και υπό υψηλή επιτήρηση βρίσκεται ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος σύμφωνα με ΜΜΕ της Νέας Ζηλανδίας, είναι στοχοποιημένος από μέλη συμμοριών που θέλουν να τιμωρήσουν για το μακελειό στα δύο τεμένη.

Μέλη των συμμοριών συγκεντρώθηκαν σε λύκειο του Κράιστσερτς την Κυριακή για να προσφέρουν την υποστήριξή τους σε συγγενείς των θυμάτων. Ένα μέλος  συμμορίας δήλωσε με νόημα στην εφημερίδα ΝΖ Herald ότι «έχουμε και φίλους μέσα». Η προειδοποίηση για τον ο 28χρονο Μπρέντον Τάραντ ήταν σαφής.

Στο μικροσκόπιο οι κινήσεις του μακελάρη Ταράντ στην Ελλάδα - Πού πήγε, με ποιους συναντήθηκε

 

 «Οι απειλές πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά» σχολίασε ο εγκληματολόγος του Πανεπιστημίου του Καντέρμπουρι Γκρέγκ Νιούμπολντ, ο οποίος νεότερος επίσης εξέτισε ποινή σε σωφρονιστικό κατάστημα. 

«Θα έπαιρνα (τις απειλές) πολύ σοβαρά και θα έλεγα ότι θα βρισκόταν σε εξαιρετικό κίνδυνο. Θα υπάρξουν άνθρωποι στη φυλακή που θα είναι αρκετά θυμωμένοι γι’ αυτό (τη σφαγή), ιδιαίτερα για το γεγονός ότι είναι ένας εθνικιστής ‘’υπέρμαχος της λευκής φυλής’’» υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε ο εγκληματολόγος, η πλειονότητα των φυλακισμένων στη Νέα Ζηλανδία δεν είναι λευκοί, και οι λίγοι ακροδεξιοί που εκτίουν ποινή «κρατούν εξαιρετικά χαμηλό προφίλ» στις φυλακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 
Μετά την καταδίκη του, ο Μπρέντον Τάραντ πιθανότατα θα παραμείνει φυλακισμένος για το υπόλοιπο της ζωής του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ώκλαντ σε χωριστούς χώρους από άλλους κρατουμένους, ενώ τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια θα βρίσκεται σε απομόνωση. 

Ο Μπ. Τάραντ σκοπεύει να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στη δίκη για το μακελειό

Ο αυστραλός ακροδεξιός εξτρεμιστής που κατηγορείται για το μακελειό σε δύο τεμένη της Κράιστσερτς θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στη δίκη και μοιάζει να «έχει τα λογικά του», δήλωσε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης που διορίστηκε από δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας. Σε βάρος του Μπρέντον Τάραντ ασκήθηκε δίωξη το Σάββατο, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση και κατά συρροή, από δικαστήριο της περιφέρειας της Κράιστσερτς, σε μια σύντομη ακροαματική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αυστραλός έκανε μια χειρονομία με την οποία αναγνωρίζονται οι οπαδοί της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής.

Ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Πίτερς, που ορίστηκε από το δικαστήριο στην προκαταρκτική διαδικασία, δήλωσε πως ο 28χρονος Αυστραλός είπε «πως δεν θέλει συνήγορο». «Θέλει να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του» στη δίκη, εξήγησε ο δικηγόρος, κρίνοντας πως δεν τίθεται θέμα για το εάν στην υπόθεση του Τάραντ ο κατηγορούμενος μπορεί να επικαλεστεί πως είχε το ακαταλόγιστο από ποινική άποψη.