Γερμανοτουρκική γκάφα αποκαλύπτει τα τουρκικά fake news

Γερμανοτουρκική γκάφα αποκαλύπτει τα τουρκικά fake news
Ενημερώθηκε: 10/05/20 - 16:35

Ένα ακόμα στοιχείο ήρθε στη δημοσιότητα για να αποκαλύψει την προσπάθεια της Τουρκίας μέσω fake news να συκοφαντίσει την Ελλάδα στη διεθνη κοινή γνώμη και να σκεπάσει τις δικές της προκλητικές ενέργειες κατά της Ελλάδος, «εργαλειοποιώντας» την δυστυχία των μεταναστών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα greekcitytimes.com, το Spiegel, στο πρόσφατο άρθρο του κατά τη Ελλάδας, για το θάνατο μετανάστη από ελληνικά πυρά, στον Έβρο, επικαλείται τις μαρτυρίες Τούρκων και μόνο, ενώ δημοσιεύει φωτογραφίες των τουρκικών αρχών.

Στην δημοσιοποίηση, όμως των «στοιχείων», αποκαλύπτεται το πόσο πρόχειρα οι Τούρκοι προσπάθησαν να στήσουν τη προβοκάτσια.

Υποστηρίζει, λοιπόν το γερμανικό Spiegel, το οποίο ύποπτα και αβασάνιστα, υιοθετεί με προκλητικό τρόπο την τουρκική προπαγάνδα κατά της χώρας μας, ότι ο μετανάστης στα γεγονότα του Έβρου, σκοτώθηκε από Έλληνα στρατιωτικό με όπλο διαμετρήματος 5,56.

Μόνο που στις φωτογραφίες που δημοσιεύει για να «αποδείξει» τους ισχυρισμούς του, όλα τα όπλα που φέρουν οι Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο είναι διαμετρήματος 7,62!

Νέο στοιχείο για τον υποτιθέμενο θάνατο, από Έλληνες, μετανάστη στον Έβρο «αδειάζει» το Spiegel

 

Περιμένουμε να δούμε αν αυτή τη γερμανο-τουρκική γκάφα θα την αξιοποιήσουμε επικοινωνιακά. Και αυτό γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τουρκική μονταζιέρα δεν πρόκειται να σταματήσει. Μάλιστα, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της Frontex, αναμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα επανάληψη του βρώμικου τουρκικού σχεδίου προώθησης μεταναστών στα θαλάσσια και χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα. Και η αντιπαράθεση θα είναι και επικοινωνιακή...