Γυναίκες-θύματα επιθέσεων με οξύ επαναπροσδιορίζουν την ομορφιά

Ημέρα της Γυναίκας: Γυναίκες-θύματα επιθέσεων με οξύ επαναπροσδιορίζουν την ομορφιά
Ενημερώθηκε: 08/03/17 - 13:07

Δεκαπέντε γυναίκες που επέζησαν από επιθέσεις με οξύ ανέβηκαν στην πασαρέλα με την ευκαιρία μιας επίδειξης μόδας στη Ντάκα, στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, μετέχοντας σε μια πρωτοβουλία για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων σε βάρος των θυμάτων των επιθέσεων αυτών.

Η 14χρονη μαθήτρια Σάλι Χάφτουν "άνοιξε τον χορό" φορώντας ένα σύνολο που υπογράφει η Μπίμπι Ράσελ, μοντέλο από το Μπανγκλαντές που έγινε σχεδιάστρια μόδας.

Η Σοναλί χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολυάριθμες επεμβάσεις αναδόμησης προσώπου μετά την επίθεση που δέχτηκε με οξύ λίγο μετά τη γέννησή της. Όταν ήταν 17 ημερών και ενώ κοιμόταν, ένας γείτονας τής έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο γιατί είχε μια κτηματική αντιδικία με τους γονείς της.

"Αισθάνομαι τόσο καλά που είμαι εδώ. Αισθάνομαι πιο ισχυρή", δήλωσε η μαθήτρια, την οποία ακολούθησαν στην πασαρέλα 15 επιζήσασες επιθέσεων με οξύ και έγιναν μοντέλα για τις ανάγκες του ντεφιλέ που οργάνωσε η βρετανική οργάνωση ActionAid.

Μετά την επίθεση, η μικρούλα πέρασε τρία χρόνια στο νοσοκομείο, εγχειρήθηκε οκτώ φορές για τη θεραπεία των εγκαυμάτων που είχε στο πρόσωπο και στα μπράτσα. Παρά την περιφρόνηση που αντιμετωπίζει καθημερινά από οικείους και κατοίκους του χωριού, η Σοναλί θέλει να γίνει γιατρός. "Μια μέρα θα πετύχω αυτόν τον στόχο. Ο πόνος με δίδαξε να είμαι δυνατή".