Η χιονισμένη Ακρόπολη στα ξένα ΜΜΕ

Η χιονισμένη Ακρόπολη στα ξένα ΜΜΕ
Ενημερώθηκε: 16/02/21 - 14:52

Η ασυνήθιστη εικόνα της χιονισμένης Ακρόπολης έκανε τον γύρο του κόσμου, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να παρουσιάζουν στιγμιότυπα με κάτασπρους δρόμους από την πρωτεύουσα που είναι παγκοσμίως γνωστή για τις υψηλές της θερμοκρασίες.

Τηλεoπτικά κανάλια όπως το Euronews μετέδιδαν το πρωί της Τρίτης εικόνες της Αθήνας σκεπασμένης από το χιόνι με σχόλια όπως «χιόνισε ακόμη και στην Αθήνα», και επισημάνσεις περί περιορισμών στην κυκλοφορία.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian είχε στη διεθνή της ιστοσελίδα εικόνα της χιονισμένης Ακρόπολης με τίτλο «το χιόνι στην Αθήνα προκαλεί ακυρώσεις στους εμβολιασμούς», προσθέτοντας ότι «μια ασυνήθιστα ισχυρή χιονόπτωση παρέλυσε την Αθήνα».

Το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι δειλά δειλά οι Αθηναίοι έβγαιναν στα μπαλκόνια και στους δρόμους για να τραβήξουν φωτογραφίες και ότι πολλά παιδιά άφηναν τα τηλεμαθήματα που τους έχει επιβάλει η πανδημία για να παίξουν έξω χιονοπόλεμο.

Βίντεο από τη χιονισμένη Αθήνα ανήρτησε και το Yahoo, από το οποία αντλούν ειδήσεις πολλές ιστοσελίδες, εστιάζοντας και αυτό στη «χιονοθύελλα που άσπρισε την Ακρόπολη».