Η Κολομβία ανακοίνωσε το άνοιγμα πρεσβείας στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης

 
Η Κολομβία θα ανοίξει πρεσβεία στη Ραμάλα

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 23/05/24 - 13:13

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο διέταξε το άνοιγμα πρεσβείας για τη χώρα στην παλαιστινιακή πόλη Ραμάλα ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Λουίς Μουρίλο, εξηγώντας ότι η διαδικασία ανοίγματος της πρεσβείας της Κολομβίας έχει ήδη ξεκινήσει.

Σε δήλωση στους δημοσιογράφους, επεσήμανε ότι τα Ηνωμένα Έθνη και οι Συμφωνίες του Όσλο προέβλεπαν λύση δύο κρατών, σημειώνοντας ότι «είμαστε βέβαιοι ότι περισσότερες χώρες θα αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται για απόφαση που ελήφθη εναντίον του Ισραήλ αλλά πρέπει να αναγνωριστεί η Παλαιστίνη ως πλήρες κράτος».

Η Κολομβία ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών της σχέσεων με το Ισραήλ στις 3 Μαΐου, με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας να συνεχίζεται από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος αναγνώρισε την Παλαιστίνη ως κράτος στις 3 Αυγούστου 2018, 4 ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του.

Χθες, Τετάρτη, η Νορβηγία, η Ιρλανδία και η Ισπανία ανακοίνωσαν την επίσημη αναγνώρισή τους του Κράτους της Παλαιστίνης από τις 28 Μαΐου.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ