Η Τουρκία θέλει να προσεγγίσει την Αίγυπτο: Σκληρούς όρους θέτει το Κάιρο

 
σσσ

Ενημερώθηκε: 19/03/23 - 21:58

Σκληρούς όρους φαίνεται να θέτει η Αίγυπτος στην Τουρκία, ενώ η κυβέρνηση Ενρτογάν επιδιώκει πάση θυσία να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Αιγυπτο.

Όπως μεταδίδεται από τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη πληροφορίες θέλουν αρκετά προαπαιτούμενα «έχουν πέσει στο τραπέζι» από την πλευρά των Αιγυπτίων με βασικότερο όλων την έκδοση πολλών μελών των «Αδελφών Μουσουλμάνων».

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν πως τα μέλη των «Αδελφών Μουσουλμάνων» θεωρούνται τρομοκράτες για την Αίγυπτο αναπόφευκτος είναι ο συνειρμός για σύγκριση με την στάση της Τουρκίας όσον αφορά την Σουηδία και το αίτημα της πρώτης, ειδικότερα, για έκδοση «Κούρδων τρομοκρατών» από τη δεύτερη.

Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει εν συνεχεία το ποια θα είναι η στάση της Άγκυρας ως προς τα ζητούμενα της Αιγύπτου καθώς η Τουρκία στήριζε εμφατικά και για πάρα πολύ καιρό τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» γεγονός εξάλλου που είχε ως αποτέλεσμα και την ρίξη Ερντογάν και Αλ- Σίσι.

Την ίδια ώρα, «σκληρούς όρους» θέτει η Αίγυπτος και ως προς την Λιβύη ζητώντας την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας από τη χώρα και επί της ουσίας τον έλεγχο της Λιβύης προκειμένου οι σχέσεις Άγκυρας και Καίρου «να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο».

Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Τουρκία έχει το θέμα της συμφωνίας για τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης Ελλάδος και Αιγύπτου, για το οποίο το Κάιρο έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Καθώς περαιτέρω εξελίξεις αναμένονται στο τρέχον διάστημα γίνεται σε κάθε επίπεδο αντιληπτό πως η προσπάθεια της Τουρκίας να προσεταιριστεί την Αίγυπτο μόνο εύκολη δεν θα είναι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ