Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την κατάσταση ομηρείας στο Μπαγκλαντές

 
Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την κατάσταση ομηρείας στο Μπαγκλαντές

Ενημερώθηκε: 02/07/16 - 11:40

Oμάδα ενόπλων εισέβαλαν χτες βράδυ σε εστιατόριο όπου συχνάζουν ξένοι και διπλωμάτες, στο Μπαγκλαντες, άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια άρπαξαν ομήρους.

Το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη, υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν 24 άνθρωποι. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, με ανάρτησή του στο πρακτορείο ειδήσεων Άμακ (Amaq) που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση.
Ομως μέχρι στιγμής οι αρχές του Μπαγκλαντές διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του ΙΚ, αναφέροντας ότι από τις ανταλλαγές πυρών έχασαν τη ζωή τους δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αρχές του Μπαγκλαντές, οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν έξι ενόπλους και διέσωσαν 13 ομήρους θέτοντας υπο τον έλεγχό τους το εστιατόριο της Ντάκα, όπου δεκάδες άνθρωποι είχαν συλληφθεί όμηροι χθες το βράδυ.
"Η επιχείρηση τελείωσε. Η κατάσταση βρίσκεται πλήρως υπό έλεγχο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρασιντούλ Χάσαν.

Έξι ένοπλοι που είχαν συλλάβει περίπου 20 ομήρους σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση ενώ 13 όμηροι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις ξένοι, δήλωσε επίσης ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων του Μπανγκλαντές σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα.

Η τρομοκρατική οργάνωση ανήρτησε στο διαδίκτυο και φωτογραφίες ανθρώπων που διατείνεται πως είναι ξένοι οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα δήλωσε σήμερα ότι 13 άνθρωποι διασώθηκαν αφού είχαν συλληφθεί όμηροι χθες το βράδυ σε εστιατόριο στην Ντάκα, αλλά υπάρχουν νεκροί.

Μιλώντας στην τηλεόραση, η Χασίνα δήλωσε πως έξι ένοπλοι σκοτώθηκαν επίσης και ένας συνελήφθη ζωντανός κατά την επιδρομή που πραγματοποιήθηκε τα χαράματα στο εστιατόριο από κομάντος του Μπανγκαλντές.

Η πρωθυπουργός τόνισε πως είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει την τρομοκρατία.

"Είναι μια απαίσια ενέργεια. Τι είδους μουσουλμάνοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Δεν ανήκουν σε καμιά θρησκεία", δήλωσε. "Ο λαός πρέπει να αντισταθεί σ' αυτούς τους τρομοκράτες. Η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει την τρομοκρατία στο Μπανγκλαντές".