Ισραήλ κατά Ερντογάν

Ισραήλ κατά Ερντογάν
Ενημερώθηκε: 26/07/17 - 11:42

Οι συνεχείς προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Ρατζεπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι σε όλο τον κόσμο, έφερε και την αντίδραση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών. Με μια σκληρή ανακοίνωση που... υπενθυμίζει στον Ερντογάν ότι δεν είναι Σουλτάνος, και του υπογραμμίζει πως πρέπει να ενημερωθεί καλύτερα πριν μιλήσει.

Αφορμή η έκκληση του Ταγίπ Ερντογάν προς όλους τους μουσουλμάνους να πάνε στην Ιερουσαλήμ και να υπερασπιστούν το τέμενος Ακσά.

Με ανακοίνωσή του στο λογαριασμό του στο Twitter, το ισραηλινό υπουργείο απαντά: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι εντελώς άτοπες, αβάσιμες και διαστρεβλωμένες. Οι ημέρες της οθωμανικής αυτοκρατορίας πέρασαν ανεπιστρεπτί. Η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού ήταν, είναι η και θα είναι για πάντα η Ιερουσαλήμ.

Σε αντίθεση με το δικό σου παρελθόν, η κυβέρνηση της Ιερουσαλήμ αποτελεί το θεματοφύλακα της ασφάλειας όλων των μειονοτήτων και των θρησκευτικών ελευθεριών και σέβεται τα δικαιώματά τους. Αυτοί που μένουν σε γυάλινα παλάτια, ας μην πετάνε πέτρες στους γειτόνους τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο οίκος Armani σε κρίση

Πρώτη «πόρτα» στους Ρεπουμπλικανούς για το Obamacare

Ελβετία: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με το αλυσοπρίονο-Ήταν πελάτης της ασφαλιστικής