Κατεχόμενα Κύπρου: Άλλη μια πρόκληση από τον Τατάρ - Επιθεώρησε εργασίες στη σημαία ντροπής

Κατεχόμενα Κύπρου: Άλλη μια πρόκληση από τον Τατάρ - Επιθεώρησε εργασίες στη σημαία ντροπής
Ενημερώθηκε: 21/01/21 - 09:09

Άλλη μια προκλητική κίνηση από τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ στις παραμονές της έναρξης της πενταμερούς διασκέψεως για το Κυπριακό που θα διεξαχθεί στη Νεα Υόρκη.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ερσίν Τατάρ γνωστοοποίησει την «επιθεώρηση» που έκανε στον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο, εκεί όπου γίνονται εργασίες. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ψευδοηγέτης, γίνονται «έργα» και βάφεται η σημαία της ντροπής.

Τη σημαία αυτή έφτιαξαν στο βουνό τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και είναι ό,τι το πιο προκλητικό έκαναν οι στρατιώτες του Αττίλα. Οι Τούρκοι επαίρονται ότι η σημαία του ψευδοκράτους είναι ορατή από το φεγγάρι και το βράδυ φωτίζεται και φαντάζει εφιαλτικά πάνω από τη Λευκωσία. Φαίνεται ότι η κακοκαιρία χάλασε τον φωτισμό  και τη βαφή και πήγε ο Τατάρ να επιθεωρήσει τα έργα συντήρησης.

Εκεί, όπως λέει ο κατοχικός ηγέτης στην προκλητική ανάρτηση, «αντιπροσωπεύονται» οι «αγώνες του τ/κ λαού, η κυριαρχία, η ανεξαρτησία, ελευθερία». 

Στην πραγματικότητα στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 1974, υπήρξαν βιαιότητες από τα κατοχικά στρατεύματα που καταδικάστηκαν από τα Ηνωμένες Έθνη. Στον Πενταδακτυλο βρίσκεται και αυτό σκλαβωμένο το μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίωνα.