Κινεζικό μαχητικό παρενοχλεί αμερικανικό σκάφος που «μεταφέρει» συνεργείο του CNN (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Ενημερώθηκε: 25/02/23 - 22:27

Ενα βίντεο που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την ένταση που επικρατεί πάνω από τη Νότια Κινεζική Θάλασσα έδωσε στη δημοσιότητα το CNN. Το τηλεοπτικό συνεργείο του CNN κατέγραψε μάλιστα την παρενόχληση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε από κινέζικο μαχητικό.

Το συνεργείο πετούσε με αεροσκάφος του αμερικανικού ναυτικού, όταν ένα κινεζικό μαχητικό εμφανίστηκε ακριβώς δίπλα τους, σε απόσταση λίγων μέτρων.

Το αναγνωριστικό αεροσκάφος του Αμερικανικού Ναυτικού πετούσε στα 21.500 πόδια πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, 30 μίλια από τα αμφισβητούμενα νησιά Paracel, μια ομάδα περίπου 130 μικρών ατόλων, οι μεγαλύτερες από τις οποίες φιλοξενούν κινεζικές στρατιωτικές βάσεις.

Τη στιγμή εκείνη ακούγεται μία φωνή που λέει ότι έρχεται από ένα αεροδρόμιο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA).

«Αμερικάνικα αεροσκάφη. Ο κινεζικός εναέριος χώρος είναι 12 ναυτικά μίλια. Δεν πλησιάζετε άλλο ή φέρετε όλη την ευθύνη», λέει.

Σε λίγα λεπτά, ένα κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος οπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος αναχαιτίζει το αμερικανικό αεροπλάνο.

Το κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος ήταν τόσο κοντά, που το πλήρωμα του CNN μπορούσε να δει τους πιλότους να γυρίζουν τα κεφάλια τους για να τους κοιτάξουν – και μπορούσε να διακρίνει το κόκκινο αστέρι στα πτερύγια της ουράς και τους πυραύλους με τους οποίους ήταν οπλισμένο.

Ο υπολοχαγός Nikki Slaughter, ο πιλότος του αμερικανικού αεροπλάνου, χαιρετίζει το διθέσιο, δικινητήριο αεροσκάφος PLA.

«Μαχητικό αεροσκάφος PLA, αυτό είναι το P-8A του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ… Σας έχω από την αριστερή μου πτέρυγα και σκοπεύω να προχωρήσω προς τα δυτικά. Σας ζητώ να κάνετε το ίδιο».ADADADADADAD

Δεν υπάρχει απάντηση από το κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο συνόδευσε το αμερικανικό αεροπλάνο για 15 λεπτά πριν απομακρυνθεί.

Για το πλήρωμα του CNN στο αμερικανικό αεροσκάφος, είναι ολοφάνερη απόδειξη των εντάσεων που επικρατούν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο διοικητής της αποστολής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έχει διαφορετική άποψη.

«Θα έλεγα ότι είναι άλλο ένα απόγευμα Παρασκευής στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας», δήλωσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ