Μπαίνει στον πόλεμο ο Λουκασένκο; - Ανακοίνωσε κοινή στρατιωτική μονάδα Ρωσίας – Λευκορωσίας

PUTIN LUKASHENKO

Ενημερώθηκε: 10/10/22 - 13:31

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι προετοιμάζει επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας και πως, κατά συνέπεια, το Μινσκ θα αναπτύξει μια κοινή στρατιωτική δύναμη κρούσης ρωσικών και λευκορωσικών στρατευμάτων, χωρίς να διευκρινίσει πού θα γίνει αυτό.

«Χθες, μέσω ανεπίσημων καναλιών, μας προειδοποίησαν για ένα χτύπημα στη Λευκορωσία από το έδαφος της Ουκρανίας», είπε ο Αλ. Λουκασένκο, σύμφωνα με το BelTA.

Δήλωσε ότι η απάντησή του ήταν απλή: «Πείτε στον πρόεδρο της Ουκρανίας και σε άλλους τρελούς ότι η γέφυρα της Κριμαίας θα τους φαίνεται σαν λουλούδια αν αγγίξουν τουλάχιστον ένα μέτρο της επικράτειάς μας με τα βρώμικα χέρια τους».

«Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στα δυτικά σύνορα της (ρωσο-λευκορωσικής) Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή δύναμη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», δήλωσε ο Λουκασένκο στη διάρκεια συνεδρίασης με αξιωματούχους των λευκορωσικών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το κρατικό λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ο Λουκασένκο πρόσθεσε πως οι δύο χώρες άρχισαν να ενώνουν δυνάμεις τους πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη ρωσική γέφυρα στην Κριμαία.

Η συνεργασία Ρωσίας – Λευκορωσίας βρίσκεται σε ισχύ από την έναρξη της εισβολής, με τη Μόσχα να χρησιμοποιεί λευκορωσικές βάσεις για την αποστολή στρατού και εξοπλισμού στη βόρεια Ουκρανία. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται επίσημα εμπλοκή του στρατού του Μινσκ στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση Λουκασένκο έρχεται την ίδια ημέρα με το σφυροκόπημα των Ρώσων σε πολλές ουκρανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Κίεβο, που έγινε ξανά στόχος έπειτα από μήνες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ