Νέα επίθεση κατά βάσης στο Ιράκ που βρίσκονται αμερικανοί στρατιώτες

Νέα επίθεση κατά βάσης στο Ιράκ που βρίσκονται αμαρικανοί στρατιώτες
Ενημερώθηκε: 14/01/20 - 21:56

Νέα πυραυλική επίθεση έγινε απόψε (βράδυ της Τρίτης 14/2) εναντίον στρατιωτικής βάσης στο Ιράκ, στην οποία βρίσκονται και αμερικανοί στρατιώτες.

Η επίθεση σημειώθηκε στη στρατιωτική βάση Τάτζι, επίσης γνωστή ως Camp Cooke και βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη του κεντρικού Ιράκ, 27 χιλιόμετρα βόρεια από τη Βαγδάτη.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστός ο αριθμός των πυραύλων Κατιούσα που έπληξαν τη βάση, και δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Την επίθεση επιβεβαίωσε και το γραφείο του πρωθυπουργού του Ιράκ μέσω ανάρτησης στο Twitter.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

 

Τραυματίες Ιρακινοί στρατιώτες

Όπως έγινε γνωστό φιλο-ιρανικές δυνάμεις, σε μία επίθεση που περιγράφεται ως "τρομακτική" εκτόξευσαν 5-8 πυραύλους Κατιούσα εναντίον της βάσης. Ένας εξ αυτών έπεσε κοντά στην είσοδο του Καμπ. Από την επίθεση έχει αναφερθεί ο τραυματισμός ενός Ιρακινού στρατιωτικού.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες.

Το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού επιμένει ότι δεν υπάρχει νεκρός.

Πριν από μία περίπου εβδομάδα φιλο-ιρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν 22 πυραύλους σε ιρακινές βάσεις που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.

Μετά από αυτές τις επιθέσεις δύο ρουκέτες έπληξαν την Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, την αυστηρά φυλασσόμενη και οχυρωμένη περιοχή όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ άλλων η αμερικανική πρεσβεία.