Ο γιος του Νετανιάχου απαντά στον Ερντογάν: Λέγεται Κωνσταντινούπολη, όχι Ιστανμπούλ (ΦΩΤΟ)

Ο γιος του Νετανιάχου απαντά στον Ερντογάν: Λέγεται Κωνσταντινούπολη, όχι Ιστανμπούλ (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 15/03/19 - 20:04

Το σημερινό μακελειό της Νέας Ζηλανδίας, με τον ακροδεξιό που αυτοχαρακτηριζόταν ως «τουρκοφάγος», δεν θα μπορούσε παρά να χρησιμοποιηθεί ως «προεκλογικό δώρο» από τον Ταγίπ Ερντογάν, που προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Αγιά Σοφιά και την Κωνσταντινούπολη.

«Αυτός ο αλήτης τι λέει για την “Ιστάνμπουλ”; Αδέλφια μου, την αποκαλεί Κωνσταντινούπολη! Θα κάνει, θα μετατρέψει λέει την Αγία Σοφία πάλι σε εκκλησία. Όσο υπάρχει αυτός ο λαός, όσο υπάρχει αυτή η ψυχή , δεν θα το επιτρέψει αυτό δεν θα συμβεί αυτό»Είπε μαινόμενος ο "σουλτάνος" σε προεκλογική ομιλία του και επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό  Μπένιαμιν Νετανιάχου.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΕΔΩ

 

Το νέο παραλήρημα του Ερβντογάν, δεν έμεινε αναπάντητο από τον γιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Γιάιρ Νετανιάχου ο οποίος με σχολίασε στο twitter:

«Θα του θυμίσω ότι η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που ονομάζεται Κωνσταντινούπολη! Η πρωτεύουσα της βυζαντινής αυτοκρατορίας και κέντρο του ορθόδοξου Χριστιανισμού για περισσότερα από 1.000 χρόνια πριν από την τουρκική κατοχή! Και να του θυμίσω επιπλέον την τουρκικήγενοκτονία εναντίον Ελλήνων, Ασσυρίων και Αρμενίων. Εκκαθάρισαν όλους τους Χριστιανούς από τη Μικρά Ασία».

1

Να σημειωθεί ότι ο Γιάιρ Νετανιάχου, είναι ιδιαίτερα δραστήριος στα social media και στο παρελθόν είχε δημιουργηθεί σάλος με ανάρτηση του, όταν είχε ξεσπάσει πάλι... κατά της Τουρκίας.

Διαβάστε σχετικά: Ανάβει φωτιές ο γιος του Νετανιάχου: «Γ..... η Τουρκία»!

 

1

 

Εξαγριωμένος ο Ερντογάν με τον τρομοκράτη της Ν.Ζηλανδίας: Αλήτη, δεν θα το επιτρέψουμε

 

Εξαγριωμένος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το μήνυμα του τρομοκράτη της Νέας Ζηλανδίας που απειλεί ευθέως την Τουρκία.

«Aυτός ο αλήτης τί λεει για την᾽᾽ Ιστανμπουλ᾽᾽ ; Αδέλφια μου, την αποκαλεί Κωνσταντινούπολη! Θα κάνει, θα μετατρέψει λέει την Αγία Σοφία πάλι σε εκκλησία. Όσο υπάρχει αυτός ο λαός, όσο υπάρχει αυτή η ψυχή ,  δεν θα το επιτρέψει αυτό δεν θα συμβεί αυτό».

 

Παράλληλα ο Ερντογάν δήλωσε και για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ: «Απο την άλλη υπάρχει ο πρωθυπουργός που κατηγορείται για διαφθορά. Ο γιος του ανέβασε ενα μήνυμα στο twitter  η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του Βυζαντίου και είναι υπο τουρκική κατάληψη. Αλήτη, ανήθικε! Eσείς κάνατε εισβολή σε όλη την Παλαιστίνη!».

Θυμίζουμε ότι στο μανιφέστο του τρομοκράτη, απευθυνόμενος «στους Τούρκους» γράφει μεταξύ άλλων: «Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία»