Ο στρατός του Χαφτάρ σκότωσε αρχιτρομοκράτη τζιχαντιστή που αναζητούνταν από το 2012

Ο στρατός του Χαφτάρ σκότωσε αρχιτρομοκράτη τζιχαντιστή που αναζητούνταν από το 2012
Ενημερώθηκε: 19/03/20 - 03:19

Λιβύη: Έναν από τους πιο σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές που πολεμούσαν στην Τρίπολη στο πλευρό των δυνάμεων του εκλεκτού του Ερντογάν, Φάγεζ αλ Σάρατζ και βρίσκονταν εκεί με τις ευλογίες της Άγκυρας εξουδετέρωσε ο στρατός, (LNA) του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Πρόκειται για τον Ζιάντ Μπαλαάμ που είχε μπει στο κάδρο των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών από το 2012 όταν είχε ταυτοποιηθεί μεταξύ των έξι τζιχαντιστών που ηγήθηκαν στην επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βεγγάζη.

Ο Ζιάντ Μπαλαάμ ήταν από τους βασικούς ηγέτες των τζιχαντιστών μισθοφόρων που υποστήριζε η Τουρκία στη Λιβύη και ηγέτης του συμβουλίου σούρα της Βεγγάζης και της εταιρείας Μαλίκ.

Μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Τραυματίστηκε σοβαρά σε στοχευμένη επίθεση του LNA στη νότια Τρίπολη το πρωί της Τετάρτης 18/3. Ο Μπαλαάμ μεταφέρθηκε άμεσα για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και αργά απόψε εξέπνευσε σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του LNA.

Νεκροί και οι έξι τρομοκράτες

Μάλιστα ο LNA παρουσιάζει και τη λίστα με τους έξι τρομοκράτες που είχαν ταυτοποιηθεί στην επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ το 2012 και πλέον είναι όλοι τους νεκροί. Επίσης σε άλλη ανάρτηση γίνονται σχόλια για την διακομιδή και την περίθαλψη του σκληροπυρηνικού τζιχαντιστή σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Η επίθεση και οι «13 ώρες»

Να σημειωθεί πως η επίσης των τζιχαντιστών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βεγγάζη το 2012 ενέπνευσε τους δημιουργούς της κινηματογραφικής ταινίας «13 Ώρες: Οι Μυστικοί Στρατιώτες της Βεγγάζης». Η ταινία παρουσιάζει την απελπισμένη προσπάθεια έξι βετεράνων στρατιωτικών να υπερασπιστούν τον Αμερικανό πρέσβη και το προσωπικό του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη.

Η υπόθεση έχει να κάνει με την επίθεση ισλαμιστών στο προξενείο το 2012. Από την επίθεση σκοτώθηκαν ο πρέσβης Τζον Στίβενς και ο προϊστάμενος Πληροφοριών Σον Σμιθ.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr