Πέθανε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν σε ηλικία 94 ετών

Πέθανε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν σε ηλικία 94 ετών
Ενημερώθηκε: 03/12/20 - 04:31

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν. Όπως διευκρίνισε η οικογένεια του απόμαχου πολιτικού ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας πέθανε εξαιτίας «επιπλοκών» της COVID-19 ενώ βρισκόταν στην κατοικία του στο Λουάρ-ε-Σερ.

«Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και πέθανε εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19», ανέφερε η οικογένεια σε δελτίο Τύπου το οποίο εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Όπως ήταν η επιθυμία του, η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο», σύμφωνα με την οικογένεια και το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

Ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο οποίος γεννήθηκε το 1926 στο Κόμπλεντς της Γερμανίας και αναδείχθηκε στο ύπατο αξίωμα της Γαλλίας το 1974.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του (1974-81), προώθησε τον εκσυγχρονισμό της γαλλικής κοινωνίας, εφαρμόζοντας το συναινετικό διαζύγιο και νομιμοποιώντας τις αμβλώσεις, ενώ υπήρξε και ένας από τους αρχιτέκτονες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο ρόλος του στην επιστροφή της Δημοκρατίας στην Ελλάδα