Πούτιν σε Λεπέν: Καλή τύχη

Συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε η Μαρίν Λεπέν στο Κρεμλίνο
Ενημερώθηκε: 24/03/17 - 18:09

Συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε η Μαρίν Λεπέν στο Κρεμλίνο και κατά τη διάρκεια του τετ α τετ τους συζήτησαν για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τον ισλαμιστών φονταμενταλιστών.

Η συνάντηση του Ρώσου προέδρου με την υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας ήταν η «πρώτη» όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ. Ωστόσο δεν ήσαν τα μόνα καθώς οι δύο πολιτικοί επεκτάθηκαν και σε άλλα θέματα όπως οι διμερείς σχέσεις, αλλά και η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη.

«Φυσικά, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ανταλλάξω μαζί σας απόψεις για το πώς εξελίσσονται οι διμερείς σχέσεις και για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, υποδεχόμενος την Μαρίν Λεπέν

Ο ίδιος επεσήμανε μάλιστα ότι η Λεπέν εκπροσωπεί ένα εξελισσόμενο αρκετά γρήγορα φάσμα ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων, καθιστώντας σαφές ότι η Ρωσία δίνει πολύ μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με την Γαλλία και προσπαθεί να διατηρεί επαφές τόσο με τους εκπροσώπους της σημερινής κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης. «Δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, αλλά θα διατηρούμε το δικαίωμα να έχουμε επαφές με όλους τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, όπως κάνουν και οι εταίροι μας για παράδειγμα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ» , δήλωσε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στις επικείμενες γαλλικές εκλογές.

Από την πλευρά της η Μαρίν Λεπέν επεσήμανε τους πολιτιστικούς, οικονομικούς και στρατηγικούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στη Μόσχα και Παρίσι οι οποίοι έχουν βαθιές ρίζες, όπως είπε, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της τρομοκρατίας. Αναφερόμενη μάλιστα στο ζήτημα αυτό σε σχέση με τη συνάντηση της με τον πρόεδρο Πούτιν, η είπε ότι «η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, τη στιγμή που βρισκόμαστε ενώπιον μιας σοβαρής τρομοκρατικής απειλής, ενώ χαρακτήρισε την Ρωσία και την Γαλλία χώρες οι οποίες ανήκουν «στους πραγματικούς αγωνιστές κατά της τρομοκρατίας». Επισημαίνοντας ότι «μόνο από κοινού μπορεί να αντιμετωπισθεί αυτή η μάστιγα» η Λεπέν τόνισε ότι η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμο κατά τη τρομοκρατίας στη Συρία, ενώ η Γαλλία συμμετέχει σε ανάλογες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Τσάντ.

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του αναφέρθηκε, στην τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησαν σήμερα τρομοκράτες ισλαμιστές σε στρατιωτικό τμήμα του ρωσικού στρατού στην Τσετσενία, κατά την οποία σκοτώθηκαν έξι ρώσοι στρατιώτες και τρεις τραυματίσθηκαν , ενώ σκοτώθηκαν και οι έξι τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την επίθεση.

 

Σχετικά Θέματα:

Η Μαρίν Λεπέν επανέλαβε την αντίθεση της στη μαντίλα

"Ανταρσία" Λε Πεν: Δεν θα προσέλθει στις Αρχές παρά την κλήτευση

Πυρά Λεπέν: Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση!