Στάινμαγερ: “Η επαναφορά της θανατικής ποινής θα εμποδίσει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ”

Στάινμαγερ: “Η επαναφορά της θανατικής ποινής θα εμποδίσει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ”
Ενημερώθηκε: 18/07/16 - 18:28

Οποιαδήποτε κίνηση της Τουρκίας να επαναφέρει την θανατική ποινή έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος θα εκτροχιάσει τις προσπάθειες της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διεμήνυσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ.

«Η επαναφορά της θανατικής ποινής θα εμποδίσει την επιτυχία των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. Παράλληλα σημείωσε πως η Γερμανία αναμένει από την Τουρκία να αντιμετωπίσει όσους είναι υπεύθυνοι για το αποτυχημένο πραξικόπημα σύμφωνα με το κράτος δικαίου.

Η Τουρκία αποφάσισε να καταργήσει την θανατική ποινή το 2004, επιτρέποντας στην Άγκυρα να ξεκινήσει τις ενταξιακές συνομιλίες τα επόμενα χρόνια, με τις διαπραγματεύσεις όμως να έχουν σημειώσει έκτοτε ελάχιστη πρόοδο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες Κυριακή ότι δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στο θέμα της χρήσης της θανατικής ποινής έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα συζητήσει το θέμα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σχετικά Θέματα:

Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία: Δεν στηρίξαμε το πραξικόπημα

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Σε ποιους απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα ο Ερντογάν

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Η επίθεση των Ειδικών Δυνάμεων κατά του Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Τριήμερη αναβολή για τους οκτώ στασιαστές

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Ραγδαίες εξελίξεις – Εισβολή από τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας στη σχολή Ικάρων της Τουρκίας!

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Τα 2 σχέδια εξόντωσης του Ερντογάν – Επιθέσεις με 2 μαχητικά F-16 και η μάχη των κομμάντος – video

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Η Deutsche Welle αποκαλύπτει σχέδιο δολοφονίας, με βομβαρδισμό, του Ερντογάν στο πραξικόπημα!

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Δείτε ποιοί στρατηγοί και ανώτατοι δικαστές συνελήφθησαν ως εγκέφαλοι του πραξικοπήματος στην Τουρκία

Πραξικόπημα στην Τουρκία: ποιοι και γιατί λένε ότι ήταν στημένο

Φόβους για τη ζωή τους και των οικογενειών τους εξέφρασαν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί