Στον αέρα οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία: Ερίζουν με διαφορετικές ημερομηνίες Ράμα-Μέτα

 
Καζάνι που βράζει θυμίζει η Αλβανία, καθώς οι εκλογές βρίσκονται στον αέρα-Η νέα ημερομηνία που όρισε ο Μέτα, η εμμονή Ράμα

Ενημερώθηκε: 27/06/19 - 19:05

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Αλβανία, καθώς οι εκλογές βρίσκονται στον αέρα.

Ράμα

Κι ενώ η ημερομηνία διενέργειας των δημοτικών εκλογών της 30η Ιουνίου πλησιάζει σύμφωνα με τον , ο Μέτα όρισε νέα ημερομηνία την 13η Οκτωβρίου, παρά την εμμονή του Αλβανού πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα, οπαδοί της αντιπολίτευσης, η οποία έχει δηλώσει ότι θα απέχει από τις εκλογές της 30ης Ιουνίου, επιχειρούν να εμποδίσουν την προετοιμασία τους, καταστρέφοντας σε πόλεις και χωριά της Αλβανίας τεχνικές υποδομές (κάλπες, ψηφοδέλτια, κ.λπ.), συγκρουόμενοι πολλές φορές με την Αστυνομία.

Χάος στην Αλβανία: Αιματηρά επεισόδια πριν τις δημοτικές εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Επιπλέον, η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ράμα ότι μοιράζει χρήματα για την αύξηση της συμμετοχής στην ψηφοφορία της Κυριακής και όπλα σε οπαδούς της για να αποτρέψει την αντιπολίτευση στις προσπάθειες να εμποδίσει τη διεξαγωγή τής ψηφοφορίας την προσεχή Κυριακή.

Πρόεδρος Μέτα

Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους ο ανέφερε ότι η νέα ημερομηνία συμπληρώνει το κενό του διατάγματος της 10ης Ιουνίου με το οποίο ο ίδιος ακύρωσε την ημερομηνία της 30ης Ιουνίου για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στη χώρα. Πρόσθεσε, δε, ότι δεδομένης της αδιέξοδης κατάστασης επιδιώκει να δώσει μια ευκαιρία σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μετάσχουν στις εκλογές ώστε αυτές να πληρούν την δημοκρατική αρχή της επιλογής μεταξύ τουλάχιστον δύο υποψηφιοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εν εξελίξει ενταξιακές διαδικασίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο άλλος λόγος που κατά τον Αλβανό Πρόεδρο τον οδήγησε να μεταθέσει τις εκλογές στη συγκεκριμένη ημερομηνία σχετίζεται με τις και το αίτημα της Αλβανίας για χορήγηση ημερομηνίας έναρξής τους.

Αντιδρώντας στην απόφαση Μέτα, ο πρωθυπουργός Έντι Ραμα επανέλαβε ότι δεν υπάρχει άλλη ημερομηνία εκλογών εκτός από αυτή της 30ης Ιουνίου.

Ήδη, σε αυτό το έκρυθμο κλίμα, το Συμβούλιο της Ευρώπης απέσυρε χθες την ομάδα παρατηρητών του για τις εκλογές της 30ης Ιουνίου.