Τουρκικά ΜΜΕ σε ρότα Ερντογάν: Μα αυτά τα νησιά είναι δυνατόν να αφέθηκαν στους Έλληνες; (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Τουρκικά ΜΜΕ σε ρότα Ερντογάν: Μα αυτά τα νησιά είναι δυνατόν να αφέθηκαν στους Έλληνες; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 17/02/22 - 09:43

Tα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας -τα οποία με το καθεστώς ελέγχου που έχει επιβληθεί κάλλιστα μπορούν να χαρακτηριστούν ΜΜΕ του Ερντογά - ανέλαβαν να εκλαϊκεύσουν τη νέα τακτική της Άγκυρας για αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου. Είναι μάλιστα τέτοιος ο ζήλος τους που δίνουν και τις δικές τους ονομασίες στα νησιά. Δημοσιογράφοι και στρατηγικοί αναλυτές μιλούν ακόμη και για εισβολή στα ελληνικά νησιά!!!

Ο τούρκος στρατηγικός αναλυτής Αμπντουλάχ Τσιφτσί περιγράφει στο CNN Türk, τηλεοπτικός σταθμός μεγάλης τηλεθέασης, το πότε θα είναι η καλύτερη χρονική συγκυρία για να εισβάλλει η Τουρκία στα νησιά….

Λέει, μεταξύ άλλων, ότι «Η λόγω της Κίνας αποσύνθεση εντός της ΕΕ με κάποιο τρόπο θα μεγαλώσει. Τα συμφέροντα θα ξεχωρίσουν».

Και εξηγεί πως «Εντός της ΕΕ υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την Πολωνία και την Ουγγαρία. Το ΝΑΤΟ ενδεχομένως θα αρχίσει να αμφισβητείται».

Κρίνει λοιπόν πως τότε θα είναι η ιδανική χρονική στιγμή για περάσει στην αντεπίθεσή της η Τουρκία:

«Τότε πιστεύω πως η Τουρκία θα είναι σε θέση να κάνει την επέμβαση που επιθυμεί στα νησιά. Και όχι τώρα. Τώρα η Τουρκία δίνει τον αγώνα στο διπλωματικό πεδίο, αλλά πιστεύω πως στο μέλλον θα έχει αυτήν την δυνατότητα» (χρονικό σημείο 7:58-8:24):

Σε εκπομπή του καναλιού ULKE συνομιλούν ένας στρατηγικός αναλυτής και ένας δημοσιογράφος και αναλύουν τις ¨παραβιάσει της Ελλάδας στο Αιγαίο¨…

Προσέξτε πως έχουν αλλάξει και τις ονομασίες στα νησιά στον χάρτη…

Υπάρχουν οι ομάδες νησιών “Μπροστά στα στενά” , ” νησιά Σαρουχάν” και ¨νησιά Μεντεσέ” …

Έτσι ακούμε τον στρατηγικό αναλυτής Γιουσούφ Αλάμπαρντα να λέει πως ¨Αλλά πολύ περισσότερο, μετά από την ειρηνευτική στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο το 1974, η Ελλάδα αρχίζει να εξοπλίζει αυτά τα νησιά¨

Τότε λοιπόν ο δημοσιογράφος Τουργκάι Γκιουλέρ βλέποντας τον χάρτη με τα νησιά εξανίσταται και λέει ¨Μα αυτά τα νησιά είναι δυνατόν να αφέθηκαν στους Έλληνες ;¨

Τον πνίγει το δίκιο !!!

Πηγή: tourkikanea.gr