Τρομοκρατία και δολιοφθορά οι εκρήξεις στον αγωγό φυσικού αερίου, λέει το Ιράν

 
Τρομοκρατία και δολιοφθορά οι εκρήξεις στον αγωγό φυσικού αερίου, λέει το Ιράν

Ενημερώθηκε: 14/02/24 - 21:49

Δύο εκρήξεις τη χθεσινή νύχτα, Τρίτης προς Τετάρτη, κατέστρεψαν το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στο Ιράν, ανακοίνωσαν οι Aρχές καταγγέλλοντας μια ενέργεια «δολιοφθοράς και τρομοκρατίας».

Οι εκρήξεις αυτές δεν είχαν θύματα αλλά προκάλεσαν διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου σε τρεις τουλάχιστον επαρχίες της χώρας. Οι εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε αγωγούς φυσικού αερίου κοντά στις πόλεις Μπορουτζέν (νοτιοδυτικά) και Σαφασάχρ (νότια).

«Αυτή η ενέργεια δολιοφθοράς και τρομοκρατίας διαπράχθηκε γύρω στη 1 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα σε δύο μέρη», δήλωσε εκπρόσωπος της εθνικής εταιρείας φυσικού αερίου, ο Σαΐντ Αγλί, τον οποίο επικαλείται η επίσημη υπηρεσία επικοινωνίας για την ενέργεια Shana.

Καμιά ανάληψη ευθύνης δεν έγινε μέχρι τώρα και οι Αρχές δεν κατονόμασαν τον ύποπτο.

Σύμφωνα με τον Αγλί, η εθνική εταιρεία φυσικού αερίου «σταθεροποίησε τις συνθήκες του δικτύου» αφότου τροποποίησε τη διάταξη των αγωγών αερίου. Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna μετέδωσε αργότερα σήμερα ότι οι φωτιές στα δύο μέρη είχαν περιοριστεί και ότι η διαδικασία επισκευής είναι σε εξέλιξη.

Το Ιράν κατηγόρησε επανειλημμένα πράκτορες του Ισραήλ, δηλωμένου εχθρού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ότι διεξήγαγαν επιχειρήσεις δολιοφθοράς κατά των υποδομών της χώρας, κυρίως πυρηνικών.

Αυτονομιστικές οργανώσεις στις συνοριακές περιοχές του δυτικού και του νότιου τμήματος της χώρας έχουν αναλάβει επίσης την ευθύνη για ενέργειες δολιοφθοράς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ