Βρήκαν ευκαιρία οι Τούρκοι να ξεσαλώσουν με αφορμή τις δηλώσεις Ιερώνυμου για το Ισλάμ

 
Βρήκαν ευκαιρία οι Τούρκοι να ξεσαλώσουν με αφορμή τις δηλώσεις Ιερώνυμου για το Ισλάμ

Ενημερώθηκε: 17/01/21 - 22:58

Οι δηλώσεις του Ιερώνυμου για το Ισλάμ δεν πέρασαν απαρατήρητες από την τουρκική κυβέρνηση. Ο Ιμάμης και επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, (τον βλέπετε στην φωτογραφία επάνω), αντέδρασε έντονα.

από τους μουφτήδες Ξάνθης και Διδυμοτείχου.

«Καταδικάζω έντονα τις αβάσιμες δηλώσεις του Έλληνα Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε πρόσφατη συνέντευξή του, οι οποίες είναι γεμάτες συκοφαντίες και στοχεύουν την πανέμορφη θρησκεία μας το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους», τόνισε O Αλί Ερμπάς παίρνοντας τη σκυτάλη

Διαβάστε ακόμα: Ο Ιερώνυμος απαντά στους μουφτήδες

Ο Αλί Ερμπάς κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο οτι οδηγεί τους ανθρώπους στο μίσος: «Η εν λόγω δήλωση προκαλεί την κοινωνία και οδηγεί τους ανθρώπους σε μίσος, μισαλλοδοξία και βία κατά της υπέρτατης θρησκείας μας το Ισλάμ. Είναι πολύ ατυχές και απαράδεκτο το γεγονός αυτό, την ώρα που ο εκπρόσωπος μιας θρησκείας πρέπει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους στον κόσμο να ζουν κάτω από έναν κοινό παρονομαστή, μακριά από μάχες και συγκρούσεις και να στέλνουν μηνύματα για ειρηνική συνύπαρξη και ανοχή να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, που δεν συνάδουν με το λειτούργημά του. Θέλω επίσης να δηλώσω ότι ο χριστιανικός κόσμος θα πρέπει να αντιταχθεί σε αυτή την άρρωστη αντίληψη. Αυτό το είδος έκφρασης που στοχεύει στην περιθωριοποίηση των μουσουλμάνων τροφοδοτεί το ρατσισμό εναντίον των μουσουλμάνων και οδηγεί σε επιθέσεις κατά των ανθρώπων και των χώρων λατρείας τους», είπε, τονίζοντας ότι αντίθετα με όσα ακούστηκαν «το Ισλάμ είναι μία θρησκεία της ειρήνης».

Επίσης ο Αλί Ερμπάς χαρακτήρισε το ισλάμ ως θρησκεία της ειρήνης που στοχεύει σε υψηλά ιδανικά: «Οι συμπεριφορές, οι λόγοι και οι στάσεις που δεν περιθωριοποιούν τον άλλο στην ιστορία της ανθρωπότητας, θα παραμείνουν πάντα πολύτιμες και η κοινή λογική των πιστών θα επικρατεί πάντα ενάντια σε τέτοιες δηλώσεις. Ο τρόπος για την ενστάλαξη της ειρήνης, της ηρεμίας, της ευημερίας, της συμπόνιας, της δικαιοσύνης και της αρετής στην ανθρωπότητα δεν είναι η σύγκρουση, αλλά η ανάδειξη της ηθικής για συνύπαρξη. Ο ισλαμικός πολιτισμός είναι ένας μεγάλος πολιτισμός που πάντα επέτρεπε σε ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών να ζήσουν μαζί για αιώνες και παρείχαν σε όλους το δικαίωμα να ζουν σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους. Είναι μια θρησκεία της ειρήνης που στοχεύει στην εκπλήρωση υψηλών αξιών, όπως της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ευημερίας», κατέληξε.

Οι δηλώσεις Ιερώνυμου απασχόλησαν και τον τουρκικό Τύπο ο οποίος με ρεπορτάζ σχολιάζει αρνητικά τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου:

Χαμπέρ Τουρκ: Αντιδράσεις για την προσβολή των Μουσουλμάνων από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Ελλάδα

Γενί Σαφάκ: Αντίδραση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων στα ασύδοτα λόγια του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου

Α Χαμπέρ: Σκανδαλώδης δήλωση από τον Έλληνα Αρχιεπίσκοπο: Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία

Βατάν: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεπέρασε τα όρια! Βροχή αντιδράσεων για τα σκανδαλώδη λόγια του κατά του Ισλάμ