Διαμαρτύρονται οι μοναχοί της Μονής Σινά - Κλείστηκαν στο μοναστήρι

 
μονή σινά

Ενημερώθηκε: 30/05/25 - 15:33

Την απόφαση να κλείσουν για τους επισκέπτες τις πόρτες της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά πήραν οι μοναχοί που βρίσκονται εκεί.

Πηγές αναφέρουν ότι οι 20 μοναχοί αποφάσισαν επίσης να παραμείνουν μέσα στη Μονή, πενθούντες και προσευχόμενοι για τη σωτηρία της. Ασαφές παραμένει πότε θα ανοίξουν και πάλι οι πύλες, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασφαλής εκτίμηση.

Η διαμαρτυρία των μοναχών έρχεται μετά τη χθεσινή απόφαση αιγυπτιακού δικαστηρίου, που έθεσε εν αμφιβόλω το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής και αναγνώρισε στη μοναστική κοινότητα μόνο το δικαίωμα χρήσης των περιουσιακών της στοιχείων.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση, που απειλεί τη λειτουργία του αρχαιότερου εν λειτουργία χριστιανικού μοναστηριού, σχεδόν 15 αιώνες μετά την ίδρυσή του, οι μοναχοί ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται, καθώς θεωρούν ότι καταπατώνται τα δικαιώματά τους. Παράλληλα, ετοιμάζουν παγκόσμια κινητοποίηση και ενημέρωση του συνόλου των χριστιανικών Εκκλησιών αλλά και των υπολοίπων μονοθεϊστικών θρησκειών για τις επιπτώσεις της απόφασης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ