Καταγγελία ανήλικης για παρενόχληση από ιερέα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΙΕΡΕΑ
Ενημερώθηκε: 20/02/21 - 00:47

Μια περίεργη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης απασχολεί τις τελευταίες μέρες την μητρόπολη Αιτωλίας. Μία νεαρή, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα κατήγγειλε ιερέα ο οποίος  από 12 έως και τα 14 της παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον ιερέα-πνευματικό της μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού του.

Μέχρι τώρα παρά τις επώνυμες καταγγελίες δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του ιερέα και για τον λόγ ο αυτό εξέδωσε ανακοίνωση  με την οποία να μάθει τα στοιχεία του ιερέα -εφόσον αυτά υπάρχουν- και να επικοινωνήσουν όσοι επιθυμούν για περαιτέρω πληροφορίες.

«Κατόπιν των δημοσιευμάτων, σε τοπικές και μη ιστοσελίδες, όπου γίνεται αναφορά για «…παρενόχληση από ιερέα στην Αιτωλοακαρνανία», ή πως «ο άνδρας αυτός παραμένει ενεργός ιερέας στην Αιτωλοακαρνανία», και επειδή επ’ αυτού γίνεται άστοχος σχολιασμός άνευ στοιχείων και ονομάτων, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ενημερώνει ότι προέβη άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες ζητώντας α) να γνωστοποιηθούν αρμοδίως όποια στοιχεία υπάρχουν, και β) να επέλθει η σχετική επικοινωνία εκείνων που το επιθυμούν με τους υπευθύνους της Ιεράς Μητροπόλεως»,αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ενέργειες  για τη συγκέντρωση στοιχείων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έγιναν άμεσα και κατ’ εντολήν του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά με σκοπό να εξακριβωθεί αν, όσα είδαν το φως της δημοσιότητος, αφορούν Κληρικό της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ώστε στη συνέχεια με ακριβή πλέον στοιχεία οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην απαραίτητη διαδικασία για την οδό της δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί οτι μέχρι σήμερα, πέραν των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, καμία άλλη γνωστοποίηση δεν υπήρξε προς την Ιερά Μητρόπολη.