Αγίου Πνεύματος 2019: Πού είναι αργία για καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Αγίου Πνεύματος 2019: Πού είναι αργία για καταστήματα και σούπερ μάρκετ
Ενημερώθηκε: 17/06/19 - 07:47

 Λειτουργούν σήμερα, του Αγίου Πνεύματος, 17 Ιουνίου, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα στην Αθήνα όπως και σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας. Τα σούπερ μάρκετ θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων της χώρας.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας ανακοινώθηκε, ότι τα καταστήματα-μέλη του συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 17 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος).

Η Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, Εορτή του Αγίου Πνεύματος, λογίζεται ως κατ’ έθιμον αργία και ως εκ τούτου ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης προτείνει τα εμπορικά καταστήματα της πόλης να παραμείνουν κλειστά.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας αναφέρει σε ανακοίνωση:

«Όλα τα καταστήματα της Βέροιας την Δευτέρα  17 Ιουνίου 2019, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά δεδομένου ότι η ημέρα αυτή καθορίστηκε ως ολοκληρωτική αργία με απόφαση του Νομάρχη Ημαθίας αριθ. πρωτ: ΕΡ-1430/28-11-1986 για ενημέρωση εμπόρων-καταστηματαρχών και καταναλωτικού κοινού του Δήμου Βέροιας».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου προτείνει στα μέλη του, εμπόρους κι επιχειρηματίες να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα την ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής αποφάσισε την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 , ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, τα καταστήματα της πόλης μας να είναι κλειστά ώς κατ’ έθιμον αργία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου  ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 17  Ιουνίου 2019 εορτή του Αγίου Πνεύματος , θα παραμείνουν  κλειστά καθώς έχει καθιερωθεί ως ‘’ Εθιμική ‘’ αργία που τηρείται στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων  της πόλης

Ανοιχτά μαγαζιά σε ΑΘήνα κλειστά στη Θεσσαλονίκη

Υποχρεωτικά κλειστά θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 απόφαση, η οποία δεν έχει ανακληθεί.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση του καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, να εποπτεύσουν την αγορά για την τήρηση της νομιμότητας της αργίας.

Μέχρι τις 10 Ιουνίου 2019, δεν είχε γίνει ανάλογη ανακοίνωση από τον εμπορικό σύλλογο Αθηνών, που σημαίνει ότι τα καταστήματα στην πρωτεύουσα θα είναι ανοικτά.