«Αλαλούμ» στον ΟΑΣΑ - Πώς καταστράφηκαν δεδομένα χιλιάδων επιβατών;

«Αλαλούμ» στον ΟΑΣΑ - Έχασαν δεδομένα χιλιάδων επιβατών!
Ενημερώθηκε: 09/01/18 - 15:44

«Αλαλούμ» επικρατεί στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ), καθώς καταστράφηκαν 3.000 προσωποποιημένες κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίου έπειτα από δολιοφθορά που προκλήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ολοσχερή καταστροφή των εγγράφων που βρίσκονταν στο κέντρο επεξεργασίας προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ, προκάλεσε η δολιοφθορά που προξένησαν άγνωστοι στις αρχές Δεκεμβρίου, στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα. 

ΟΑΣΑ: Δωρεάν η μετακίνηση για όλους τους στρατιώτες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για το 2018

Καθυστερημένη ενημέρωση

Για την καταστροφή των στοιχείων που είχαν αποσταλεί σε φακέλους στον Οργανισμό από την ΟΤΟΕ αλλά και άλλους επαγγελματικούς φορείς για μαζική έκδοση καρτών, ενημέρωσε ετεροχρονισμένα (στις 27 Δεκεμβρίου) το σωματείο των τραπεζοϋπαλλήλων, η διοίκηση του ΟΑΣΑ, σύμφωνα με το protothmema. gr.

Την επιστολή υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος  Γιάννης Σκουμπούρης, όπου αποκαλύπτει την καταστροφή των δεδομένων. Ο αριθμός των φακέλων που εκτιμάται ότι... χάθηκαν υπολογίζεται σε τουλάχιστον 3.000 από τις 5.000 κάρτες που εκδίδει ετησίως η ΟΤΟΕ!

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ μιλώντας στο protothema. gr υποστηρίζει ότι δεν διέρρευσαν στοιχεία, αφού οι φάκελοι κάηκαν και τα προβλήματα που προκάλεσε η δολιοφθορά αντιμετωπίζονται, καθώς η ΟΤΟΕ έχει ξεκινήσει νέα μαζική αποστολή στοιχείων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για την επίθεση στον ΟΑΣΑ υπήρξε επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού στις 2 Δεκεμβρίου, στην οποία όμως δεν φάνηκε η καταστροφή των δεδομένων. Το δελτίο έκανε λόγο για προσπάθεια πυρπόλησης του κέντρου επεξεργασίας προσωποποιημένων καρτών που «χάρη στην παρέμβαση της Πυροσβεστικής αποσοβήθηκαν τα χειρότερα».

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Τώρα θα βρίσκονται και στα περίπτερα!

Νέα ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Θα ταλαιπωρηθούν ξανά οι επιβάτες των οποίων καταστράφηκαν τα στοιχεία τους, καθώς πρέπει να προσκομίσουν ξανά τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο μετά από ενέργεια  δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Σκουμπούρης.

«Αλαλούμ» στον ΟΑΣΑ - Έχασαν δεδομένα χιλιάδων επιβατών!

«Αλαλούμ» στον ΟΑΣΑ - Έχασαν δεδομένα χιλιάδων επιβατών!