Άρτα: Η κηδεία και η βάπτισή του βρέφους που βρήκε βασανιστικό θάνατο

 
arta vrefos

Ενημερώθηκε: 11/05/23 - 09:19

Το Σάββατο θα γίνει η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους που βρήκε πολύωρο και βασανιστικό θάνατο, όταν ο πατέρας του το ξέχασε για ώρες στο αυτοκίνητο και πήγε στη δουλειά.

Η ιατροδικαστική έκθεση για το μωρό έδειξε συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα. Το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας ταχυκαρδία και κυάνωση.

Γράφεται πως το βρέφος πρόκειται να βαπτιστεί προτού ταφεί, κάτι που όμως διέψευσε ο οικογενειακός φίλος, Κωνσταντίνος Μανιφάδας που μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1. Όπως εξήγησε, η Εκκλησία δεν κάνει βαπτίσεις ούτε αεροβαπτίσεις σε νεκρά βρέφη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, επειδή ήταν αβάπτιστο, πριν από την τελετή της κηδείας θα διαβαστεί μια ειδική ευχή από τον ιερέα, στην οποία θα του δοθεί το όνομα Λυδία - Ελένη. Είναι, όμως, άγνωστο αν η κατάσταση των γονέων τους θα τους επιτρέψει να παραστούν, ενώ η Αστυνομία έχει εκπονήσει μέτρα για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια μεταξύ συγγενών, αν και τα πνεύματα φαίνεται να έχουν ηρεμήσει.

Ο πατέρας του μωρού οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και στη συνέχεια στον Ανακριτή, από όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. «Να μην ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο 37χρονος.

Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, είναι σε τραγική κατάσταση και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Άρτας. Ο 37χρονος, μάλιστα μετά την επιστροφή του από τον Ανακριτή, κατέρρευσε και οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική.

Ο οικογενειακός φίλος που μίλησε στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει με το ζευγάρι. «Δεν είναι σε θέση να μιλήσουν, πολλές φορές είναι σε καταστολή», είπε, τονίζοντας ότι έχασαν το μοναδικό παιδί που είχαν.

«Ήταν νέα οικογένεια», είπε ο Κωνσταντίνος Μανιφάδας και ερωτηθείς για τις πρώτες αντιδράσεις της οικογένειας της μητέρας, που φέρεται να επιχείρησε να λιντσάρει τον πατέρα, εξήγησε πως «ήταν μία υπερβολή, πάνω στο θυμό έγινε ό,τι έγινε. Δεν αναζητούν ευθύνες».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ