Η σκιά του διπλού φονικού που συγκλόνισε τα Βορίζια την 1η Νοεμβρίου εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την περιοχή, καθώς η βεντέτα ανάμεσα στις οικογένειες Φραγκιαδάκη και Καργάκη φαίνεται πως πυροδοτεί νέα δικαστικά και αστυνομικά επεισόδια. Παρά την απομάκρυνση πολλών μελών από το χωριό, η ένταση παραμένει στην «κόκκινη ζώνη».
Το κλίμα δυναμιτίστηκε εκ νέου όταν η αδελφή της αδικοχαμένης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη κατήγγειλε ότι δέχθηκε σφοδρή φραστική επίθεση. Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε στο Α.Τ. Φαιστού:
Το επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που η γυναίκα περνούσε έξω από την οικία της οικογένειας Καργάκη. Οι γονείς του 39χρονου Φανούρη (που επίσης έπεσε νεκρός στο μακελειό) φέρονται να την εξύβρισαν και να την απείλησαν ευθέως.
Συλλήψεις και νοσηλεία υπό φρούρηση
Η αστυνομία προχώρησε άμεσα στη σύλληψη και των δύο γονέων. Ωστόσο, η διαδικασία πήρε απρόσμενη τροπή καθώς:
Ο πατέρας του Φανούρη Καργάκη νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΠΑΓΝΗ, καθώς διαγνώστηκε με κορωνοϊό και παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια (χαμηλό οξυγόνο).Η μητέρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί για τις κατηγορίες της απειλής και της εξύβρισης.
Αμετάβλητο το «εκρηκτικό» κλίμα
Αστυνομικές πηγές εκφράζουν έντονη ανησυχία, καθώς η οργή δεν δείχνει να κοπάζει. Αν και η οικογένεια Φραγκιαδάκη έχει εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό το χωριό για την αποφυγή περαιτέρω αιματοχυσίας, οι εναπομείναντες κάτοικοι ζουν σε καθεστώς άτυπου «εμπάργκο», με τις δύο πλευρές να έχουν ορίσει «απαγορευμένες ζώνες» γύρω από τις γειτονιές τους. Το νέο περιστατικό επιβεβαιώνει ότι ο κίνδυνος μιας νέας ανάφλεξης παραμένει ορατός.