«Βροχή» ρουσφετολογικών μετατάξεων και προσλήψεων στη Βουλή

«Βροχή« ρουσφετολογικών μετατάξεων και προσλήψεων στη Βουλή
Ενημερώθηκε: 06/06/19 - 08:55

Μπορεί να μπήκε «φρένο» για λόγους «ηθικής τάξης» στη… βροχή τροπολογιών που είχαν καταθέσει βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όχι όμως και στους διορισμούς και οι μετατάξεις «δικών μας παιδιών», λίγο πριν τις πρόωρες εκλογές και την πιθανότητα αλλαγής κυβέρνησης.

Συνεχώς έρχονται στο φως μετατάξεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων σε θέσεις δημοσιογράφων, δικηγόρων και διοικητικών υπαλλήλων.

Ούτε μια ούτε δυο αλλά 32 μετατάξεις έγιναν στη Βουλή, από υπουργεία και ΟΤΑ. Ανάμεσα στους προσληφθέντες στη Βουλή είναι και «απόφοιτος Λυκείου με καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας», ενώ υπάλληλος πήρε μετάταξη στη Βουλή από το Αστεροσκοπείο Αθηνών! Μέχρι στιγμής στη Διαύγεια έχουν αναρτηθεί 32 μετατάξεις υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες υπουργείων και ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του dikaiologitikanews.gr, σάλο έχει προκαλέσει και ο διορισμός, στη Βουλή, παιδιών προσώπων που έχουν περάσει από θέσεις ευθύνης, μετατάξεις συγγενών υπουργών και ο διορισμός δημοσιογράφων στο κανάλι της Βουλής.

Τουλάχιστον δυο στελέχη που έχουν θητεύσει σε σημαντικές θέσεις κάτω από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, φρόντισαν να διορίσουν τις κόρες τους μόλις λίγα 24ωρα πριν κλείσει το Κοινοβούλιο για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ακόμη και αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η περίπτωση της Βασιλικής Τσακανίκα, διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής. Η κόρη της, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαΐου στο Ίδρυμα της Βουλής, για έναν χρόνο.

Εγγραφο

Η κα Τσακανίκα, είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Ρένας Δούρου επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, έχοντας κάνει αναστολή της σύνταξης. Ήταν και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου, υπηρεσία για την οποία είχε αποζημιωθεί με το ποσό των 5.000 ευρώ. Επίσης, ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία μέρα πριν τον διορισμό της κόρης της. Και αυτό γιατί αρμόδια για τον διορισμό είναι η εκτελεστική επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής και άρα δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε την κόρης της.

Εγγραφο

Ακόμα, η Β. Τσακανίκα φέρεται να είχε και παράλληλα καθήκοντα στη βιβλιοθήκη, για τα οποία φέρεται να πληρωνόταν.

Την κόρη της διόρισε και η προϊσταμένη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Πανταλού, επίσης στο Ίδρυμα της Βουλής και πάλι στις 31 Μαΐου. Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη, όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσιεύουν τα dikaiologitikanews.gr, διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Εγγραφο

Στις αποφάσεις των ημερών υπάρχει και η μετάταξη της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου από άλλο οργανισμό στη Βουλή. Επίσης, γνωστός δημοσιογράφος διορίστηκε στο κανάλι της Βουλής ενώ άλλος δημοσιογράφος που υπηρετούσε στο γραφείο των ΑΝΕΛ διορίζεται κι αυτός στο κανάλι της Βουλής.

Στη Βουλή, σύμφωνα με το protothema.gr μετατάσσονται από άλλες υπηρεσίες και η Σοφία Βογιατζή, πρώην σύζυγος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η Άλκηστη Ματθίλδη-Μιχαηλίδου, διευθύντρια του γραφείου του πρώην υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, η Αικατερίνη Μπούμπα, ειδική σύμβουλος του Γιώργου Σταθάκη και η Σταματία Γαρεδάκη, προϊσταμένη της Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες.

Εγγραφο

Εγγραφο

Εγγραφο

Εγγραφο