Δ. Σαρηγιάννης: «Είναι λάθος η οπτική “κάθομαι, το παρατηρώ και δεν κάνω τίποτα”»

 
ACROPOLI TOURISTES

Ενημερώθηκε: 13/07/22 - 09:48

Αντίθετος στην κατάργηση της ημερήσιας ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ για τη διασπορά του κορονοϊού ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, και ανήσυχος για την εξέλιξη της πανδημίας επισήμανε την ανάγκη τήρησης μέτρων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ η εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση «δε διευκολύνει στο να παρακολουθήσει κανείς τη δυναμική της πανδημίας, ειδικά τώρα που είμαστε σε φάση κορύφωσης».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάργηση της ημερήσιας ενημέρωσης για τα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ ως «ατυχή» και εστίασε στο γεγονός ότι βρισκόμαστε σε φάση κορύφωσης, την οποία αναμένει στις 15 Ιουλίου.

«Υπάρχουν περιοχές όπως το Ρέθυμνο, τα Χανιά, το Λασίθι, η Πάρος, Μύκονος, η Σαντορίνη, περιοχές έντονα τουριστικές, που είναι στην κορύφωση του πανδημικού κύματος» διευκρίνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ο ίδιος μίλησε για τοπική ανοσία που θα δημιουργηθεί στην περιοχή επισημαίνοντας ωστόσο «το τι θα γίνει τον Αύγουστο εξαρτάται από τις τουριστικές ροές».

Μιλώντας για την Αττική επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε αντίθεση με τη Θεσσαλία (Λάρισα, Βόλος) και τη Θράκη (Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη) όπου το πανδημικό κύμα θα κορυφωθεί στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε επίσης ότι «είναι λάθος η οπτική “κάθομαι, το παρατηρώ και δεν κάνω τίποτα”». Σύμφωνα με τον επιστήμονα, στις περιοχές που δείχνουν να έχουν δυναμική στην εξάπλωση των νέων παραλλαγών του ιού πρέπει «να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ και να τηρούνται ακόμα περισσότερα τα μέτρα προστασίας».

«Να γίνουν υποχρεωτικά τα τεστ ειδικά σε εργαζόμενους σε δουλειές που έχουν πολύ μεγάλη επαφή με το κοινό» πρότεινε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Με αυτό τον τρόπο, όπως είπε στην ΕΡΤ, «θα δώσουμε ένα μήνυμα στους πολίτες προκειμένου να είναι ασφαλείς και να διασφαλίσουμε ταυτόχρονα την ποιότητα που τουριστικού προϊόντος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ