Δείτε LIVE την στρατιωτική παρέλαση

 
Δείτε LIVE την στρατιωτική παρέλαση

Ενημερώθηκε: 25/03/19 - 11:36

Υπό το φόβο αντιδράσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρελάσεις σε όλη τη χωρά.

Παρακολουθήστε LIVE την παρέλαση στην Αθήνα

Από την ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονηθεί σχέδιο για ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Υπενθυμίζουμε ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για οργανωμένους ακροδεξιούς θύλακες και κανάλια που θέλουν να δημιουργήσουν ψεύτικη εικόνα αντιδράσεων στις παρελάσεις

Μέσα σε αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αστυνομικές δυνάμεις, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Αθήνα, βρίσκονται σε επιφυλακή αναφορικά με τα μέτρα ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, περιοχές που βρίσκονται σε συναγερμό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πέρα από τη Θεσσαλονίκη και την Αττική, είναι η Πέλλα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα, τα Γιαννιτσά και μερικές άλλες.

Στην Αθήνα 1.600 αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο. Οι αστυνομικοί θα προέρχονται από Δυνάμεις Τάξης, Ασφαλείας, Τροχαίας και ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης και των δρομολογίων των επισήμων. Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα γίνει η Δοξολογία, παρουσία μελών της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη η συμμετοχή των αστυνομικών δυνάμεων στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας θα είναι μικρότερη από αυτή της 28ης Οκτωβρίου, όπως επισημαίνει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας. Παράλληλα, έχει ζητηθεί η ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών για πιθανές οργανωμένες ενέργειες από ομάδες ατόμων ακραίων χαρακτηριστικών και τάσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο προληπτικών προσαγωγών.

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Αθήνα

Για σήμερα Δευτέρα - 25η Μαρτίου - θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης – στάθμευσης από τις 6 το πρωί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις λεωφόρους και οδούς και στις κάθετους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

-- Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Αμαλίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

-- Ηρ. Αττικού

-- Βασιλέως Γεωργίου Β΄

-- Βασιλέως Γεωργίου Α΄

-- Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

-- Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)

-- Πλατεία Ομονοίας

-- Πειραιώς στο τμήμα μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

-- Αθηνάς

-- Αγ. Κωνσταντίνου

-- Πλατεία Καραϊσκάκη

-- 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

-- Θ. Δηλιγιάννη στο τμήμα μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

-- Πλ. Συντάγματος

-- Φιλελλήνων

-- Σταδίου

-- Λ. Συγγρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

-- Ακαδημίας

-- Βασιλίσσης Όλγας

-- Αθ. Διάκου

Η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας τις ώρες διεξαγωγής των παρελάσεων και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.