Διευκρινιστική ανακοίνωση ΥΠΕΘΑ: Δεν έχει απαγορευθεί το «Μακεδονία Ξακουστή»

 
Διευκρινιστική ανακοίνωση ΥΠΕΘΑ: Δεν έχει απαγορευθεί το «Μακεδονία Ξακουστή»

Ενημερώθηκε: 15/03/19 - 17:03

Μετά το σάλο της υπόθεσης της αποβολής από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπούχλη, που κατά τη διάρκεια πτώσης με αλεξίπτωτο τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή», το ΥΠΕΘΑ έρχεται με νέα ανακοίνωση (μετά από αυτή του ΓΕΣ) και διευκρινίζει ότι το εν λόγω εμβατήριο «δεν έχει απαγορευθεί» και ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα.

Στη Βουλή το θέμα του καταδρομέα που τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή»

Διαβάστε σχετικά: 

«Διευκρινίζεται ότι ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου "Μακεδονία Ξακουστή" από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα», αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

1

Ανακοίνωση πανικού του ΓΕΣ για την τιμωρία του αλεξιπτωτιστή που τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή»

Προηγούμενη ενημέρωση:

Μακεδονία Ξακουστή

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις -για έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση να αποβληθεί από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου ο καταδρομέας Εμμανουήλ Μπούχλη, ο οποίος εμφανίζεται να τραβά βίντεο τον εαυτό του, τραγουδώντας το «», το Γενικό Επιτελείο Στρατού με επίσημη ανακοίνωσή του παίρνει θέση για το θέμα.

ΓΕΣ

Η ανακοίνωση του αναφέρει:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ. Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων. Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Αποβλήθηκε από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών ο καταδρομέας που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή» (Video)

Είχε προηγηθεί διαρροή «κύκλων» του ΓΕΣ που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το να πραγματοποιείς άλμα με αλεξίπτωτο και ταυτόχρονα να τραβάς βίντεο με το κινητό σου είναι σαν να οδηγείς μηχανή με 180 χιλιόμετρα την ώρα, να κρατάς το τιμόνι με το ένα χέρι και ταυτόχρονα με το άλλο να μιλάς στο τηλέφωνό σου. Ο στρατιώτης, αν και νεοσύλεκτος, εμφανίζεται να αψηφά τους κανόνες ασφαλείας αφού κρατά τον ιμάντα με το ένα χέρι, δεν έχει την προσοχή του στραμμένη στη ζώνη ρίψης και στους γύρω του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων του που τον περίμεναν εντός της ζώνης ρίψης, δεδομένου ότι θα μπορούσε να του φύγει το κινητό από το χέρι και πέφτοντας να χτυπήσει κάποιον από τους τελευταίους».

Παράλληλα, επισημάνουν πηγες του ΓΕΣ ότι ο συγκεκριμένος στρατιώτης, μην δίνοντας όλη του την προσοχή στο άλμα, κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά και ίδιος, καθώς προσγειώθηκε όρθιος στο έδαφος, μην τηρώντας τις σχετικές οδηγίες προσγείωσής με αλεξίπτωτο που είχε λάβει νωρίτερα από τους εκπαιδευτές του.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές (εκτός ΓΕΣ) η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, είναι μια ανακοίνωση πανικού, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται σε κινητό πτώσεις αλεξιπτωτιστών, οι οποίες ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς όμως ποτέ να υπάρξει ανάλογη τιμωρία, όσων το έκαναν.