Δίκη Τοπαλούδη: Τι κατέθεσε η αδελφή του Αλβανού κατηγορούμενου

Δίκη Τοπαλούδη: Τι κατέθεσε η αδελφή του Αλβανού κατηγορούμενου
Ενημερώθηκε: 04/05/20 - 21:14

Δίκη Τοπαλούδη: Με την κατάθεση της αδελφής του Αλβανού κατηγορούμενου συνεχίζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλουδη τον Νοεμβρίου του 2018 στη Ρόδο.

Η μάρτυρας, η οποία όπως είπε στο δικαστήριο λίγο νωρίτερα βρήκε την ψυχική δύναμη για να μιλήσει στον πατέρα της Ελένης και να του ζητήσει συγγνώμη, κατα την κατάθεση της αναφέρθηκε στον αδελφο της.

«Είχαμε κοντινή σχέση. Έχουμε επτά χρόνια διαφορά. Η σχέση μας χαρακτηρίζεται από άπλετη αγάπη και είναι ιδιαίτερης εμπιστοσύνης. Κατά τα γυμνασιακά του χρόνια είχε αντιμετωπίσει εκφοβισμό λόγω καταγωγής. Τον υποτιμούσαν με το επίθετο Αλβανός, τον θεωρούσαν διαφορετικό. Στην πρώτη γυμνασίου ένα παιδί τον είχε χτυπήσει και τον είχε προσβάλει. Αυτό τον είχε πληγώσει. Του είχε δημιουργήσει χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια. Πολλές φορές τον είχα δει να κλαίει. Είχε τρεις μεγάλες σχέσεις σε διάρκεια. Ήταν ιδιαίτερα δοτικός», είπε η μάρτυρας η οποία υποστήριξε ότι δεν γνωριζει τον Ροδίτη κατηγορούμενο.

«Τον άλλο κατηγορούμενο εγώ δεν τον γνωρίζω. Πριν το καλοκαίρι, ο αδελφός μου, μού είχε αναφέρει ότι ήταν ένα παιδί ατρόμητο που το φοβούνταν όλοι. Είχαν γνωριστεί στο γυμναστήριο αρχές καλοκαιριού. Μια δυο φορές τον είχε αναφέρει με ένα είδος θαυμασμού. Ο αδελφός μου αντιμετώπιζε προβλήματα κοινωνικής φοβίας. Μου είχε φανεί διαφορετική η σχέση τους, ότι τον αντιμετώπιζε σαν είδωλο. Είχε μαγαζιά, είχε χρήματα, είχε οικονομική ευκαιρία», είπε η μάρτυρας.

Η αδελφή του Αλβανού κατηγορούμενου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο 20χρονος είχε σχέση με την Ελένη Τοπαλουδη, και μάλιστα όπως είπε, ήταν ενθουσιασμένος.

«Είχαν ξεκινήσει να συνομιλούν μέσω messenger. Σε συναντήσεις τους μιλούσαν για ταξίδια. Είχαν συναντηθεί τέσσερις φορές από κοντά. Μιλούσαν με ηχητικά μηνύματα γιατί είχα ακούσει τη φωνή της. Είχαν ολοκληρώσει τη σχέση τους. Ο ίδιος μου το είχε πει γιατί είχε κοιμηθεί σπίτι της. Εκείνη την ημέρα μιλούσαν από το μεσημέρι και είχαν πει ότι θα βγουν να πάνε για σουβλάκια. Κατά τις 10 έφυγε ο αδελφός μου από το σπίτι. Τον ξαναείδα την επόμενη μέρα προς το μεσημέρι. Ήταν λίγο περίεργος, λίγο προβληματισμένος. Τον ρώτησα τι κάνει η Ελένη και δεν μου απάντησε. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και μπήκε στο δωμάτιο», κατέθεσε η μάρτυρας που ανέφερε ότι έμαθε από την τηλεόραση για τη δολοφονία της Τοπαλουδη.

«Ημουν σίγουρη ότι δεν είχε αγγίξει την Ελένη. Όταν τον είδα στις φυλακές στα Γρεβενά τον ρώτησα τι συνέβη και άρχισε να κλαίει. Μου ζήτησε συγγνώμη και τον ρώτησα γιατί ζητάς συγγνώμη. Μου απάντησε 'επειδή πρόδωσα την αγάπη σου'. Αν δεν ήταν υπό την επήρεια του φόβου θα μπορούσε να την είχε προστατέψει. Δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να αντιδράσει. Εγκλωβίστηκε στους φόβους του. Δεν κατάφερε να την υπερασπιστεί», είπε η μάρτυρας προσθέτοντας:

- Μάρτυρας: Είχαν διάφορες συζητήσεις με την Ελένη να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

- Πρόεδρος: Τι συμφώνησαν;

- Μάρτυρας: Να βγουν τρία άτομα μαζί

- Πρόεδρος: Τι να κάνουν;

- Μάρτυρας: Σεβόμενη τη μνήμη της δεν μπορώ...

- Πατέρας Τοπαλούδη: Πήγε να την φιλήσει και γύρισε από την άλλη μεριά

- Μάρτυρας: Είχε αναπτυχθεί σχέση μεταξύ τους

- Πατέρας Τοπαλούδη: Γι αυτό γύρισε από την άλλη μεριά.

- Πρόεδρος: Πήγε με την κοπέλα του να κάνει τι σ' αυτό το σπίτι;

- Μάρτυρας: Καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά είναι ο πατέρας της δίπλα μου...

- Πρόεδρος: Πρέπει να απαντήσετε όμως

- Μάρτυρας: Του είχε στείλει η Ελένη μήνυμα 'τι θα έλεγες να κάνουμε κάτι που να μας εξιτάρει και τους δυο';

- Πρόεδρος: Λέτε ότι η Ελένη πρότεινε στον αδελφό σας. Και ο αδελφός σας τι απάντησε;

- Μάρτυρας: Ναι

Η μάρτυρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αδελφός της δε θα μπορούσε ποτέ να χτυπήσει την φοιτήτρια. 

- Πρόεδρος:Τα στοιχεία μάς λένε άλλα πράγματα, τα αποτυπώματα, το σίδερο.

- Μάρτυρας: Είναι άβουλος, φοβισμένος δεν υπήρχε πιθανότητα να το έκανε.