Δωρεάν διαδίκτυο στην Καρδίτσα σε περισσότερους δημόσιους χώρους

 
Δωρεάν διαδίκτυο στην Καρδίτσα σε περισσότερους δημόσιους χώρους

Ενημερώθηκε: 22/08/20 - 15:00

Δωρεάν χρήση του διαδικτύου σε περισσότερα σημεία και περιοχές, θα υπάρχει στην Καρδίτσα. Ο δήμος προσφέρει αυτή τη δυνατότητα σε δημότες, αλλά και επισκέπτες και αποφάσισε, μάλιστα, να προχωρήσει στην επέκταση της δωρεάν ελεύθερης πρόσβασης.

Επιπλέον, μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, αναμένεται να αποκτήσουν σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο ίντερνετ και οι περισσότερες τοπικές κοινότητες.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή ήδη λειτουργούν στην πόλη σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο, σε χώρους όπως το Κλειστό Γυμναστήριο, το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, η Δημοτική Αγορά, ο χώρος του Παυσίλυπου και η Δημοτική Βιβλιοθήκη "Αθηνά".

Ακόμη σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις λειτουργούν σημεία ελεύθερης πρόσβασης και σε άλλες περιοχές του δήμου, ενώ σημεία ελεύθερης πρόσβασης λειτουργούν και σε τοπικές Κοινότητες, όπως στην πλατεία Καλλιφωνίου, στην πλατεία Παλαιοκκλησίου, στην πλατεία Καταφυγίου, στην πλατεία Καστανιάς και στο Δημοτικό Σχολείο Μούχας.

Τέλος μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σε αυτή τη φάση, αναμένεται να λειτουργήσουν σημεία ελεύθερης πρόσβασης στην Κεντρική πλατεία, στον κεντρικό πεζόδρομο, στο χώρο των ΚΕΠ στην Δημοτική Αγορά, καθώς και στα χωριά Καρδιτσομαγούλα, Αρτεσιανό και Ραχούλα.

Για το πρόγραμμα επέκτασης της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως πρόκειται για μια σημαντική και αναγκαία πρωτοβουλία για τους δημότες μας αλλά και τους επισκέπτες, η οποία δίνει λύσεις σε επιχειρήσεις, απλούς πολίτες αλλά και στους επισκέπτες, κάνει, με άλλα λόγια πιο εύκολη την καθημερινότητα.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Καρδίτσας, οι χρήστες του δικτύου έχουν την δυνατότητα να συνδέονται στο διαδίκτυο δωρεάν, χωρίς κωδικό, με ένα «κλικ» σε ειδική σελίδα υποδοχής. Στη σελίδα υποδοχής φαίνεται το λογότυπο του Δήμου και της επιχείρησης που φιλοξενεί τον εξοπλισμό. Το όνομα του δικτύου είναι «D. Karditsas HotSpot» σε όλα τα σημεία. Πρόθεση του δήμου είναι να συνεργαστεί και με άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες σε σημεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους δημότες και τους επισκέπτες. Επίσης, όπως τονίζεται από το δήμο Καρδίτσας, «η εφαρμογή σχεδιάζεται να επεκταθεί και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, όπου αυτό είναι εφικτό, δηλαδή υποστηρίζονται από τον πάροχο οι κατάλληλες ταχύτητες για να μπορεί πραγματικά να «τρέξει» η ελεύθερη πρόσβαση στο Ιντερνέτ. Η δράση αυτή, εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του Δήμου Καρδίτσας για επέκταση της συνδεσιμότητας σε δημόσιους χώρους και ανάπτυξη της ψηφιακής υποδομής.

Ο δήμος Καρδίτσας είναι δικαιούχος της δράσης "WiFi4EU" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία χρηματοδοτεί δήμους σε όλη την Ευρώπη με σκοπό να αναπτύξουν ελεύθερα ασύρματα δίκτυα σε σημεία κοινωνικού ενδιαφέροντος» καταλήγει, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στη δήλωση του ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ