Δύο κιλά «κοκαΐνη των φτωχών» προσπάθησαν να περάσουν από τους Κήπους Έβρου

Δύο κιλά «κοκαΐνη των φτωχών» προσπάθησαν να περάσουν από τους Κήπους Έβρου
Ενημερώθηκε: 20/12/19 - 10:23

Δύο αλλοδαποί, μέλη κυκλώματος που μεταφέρει ναρκωτικά από την Τουρκία στην Ελλάδα, επιχείρησαν να περάσουν από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων στον Έβρο μεταφέροντας μεγάλη ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που είναι γνωστή ως ice ή «κοκαΐνη των φτωχών»!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής είχαν πληροφορίες για την επικείμενη απόπειρα εισαγωγής της εξαιρετικά επικίνδυνης ουσίας που προκαλεί απώλεια μνήμης, επιθετικότητα, ψυχωτική συμπεριφορά και βλάβες σε καρδιά και εγκέφαλο και δανείστηκαν από την αντίστοιχη υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης τον εκπαιδευμένο στην ανίχνευση ναρκωτικών σκύλο, που τους έβγαλε ασπροπρόσωπους!

Όταν ο τετράποδος αστυνομικός ερεύνησε το Ι.Χ. φορτηγό με ρυμουλκούμενο, με το οποίο έφτασαν από την Τουρκία οι αλλοδαποί ηλικίας 57 και 68 χρόνων, ξετρύπωσε δυο συσκευασίες με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη συνολικού βάρους δυο κιλών και 279 γραμμαρίων, καθώς και 220 λαθραία πακέτα τσιγάρων!

Όλα κατασχέθηκαν, όπως και το φορτηγό, τρία κινητά, κάρτες κινητής τηλεφωνίας, 390 ευρώ και 900 λίρες Τουρκίας, ενώ οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης κατηγορούμενοι για εισαγωγή ναρκωτικών και παράβαση τού Τελωνειακού Κώδικα.