Εισαγγελική παρέμβαση για τους αλλοδαπούς στα χωράφια με φράουλες της Μανωλάδας

Τι αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά που διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας
Ενημερώθηκε: 19/02/19 - 19:54

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας ,μηνυτήρια αναφορά του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.).

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά του Σ.ΕΠ.Ε., 355 αλλοδαποί -κυρίως από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν- οι οποίοι δούλευαν στα χωράφια με φράουλες της Μανωλάδας και ο καταυλισμός όπου διέμεναν καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά τον περασμένο Ιούνιο, δεν είχαν δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Η φωτιά τότε είχε καταστρέψει τα πρόχειρα καταλύματα στα οποία διέμεναν οι αλλοδαποί, ενώ είχαν σημειωθεί και εκρήξεις, εξαιτίας των φιαλών υγραερίου, που χρησιμοποιούσαν οι αλλοδαποί για να μαγειρεύουν. Παράλληλα, κάηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα των περισσοτέρων αλλοδαπών.

Γι αυτόν τον λόγο, η Ξένη Δημητρίου πλην της μηνυτήριας αναφοράς που διαβίβασε, ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας να εξετάσει το ενδεχόμενο να χορηγηθεί άδεια παραμονής στους αλλοδαπούς εργάτες.