Έκρηξη Ξαρχάκου: Έτσι όπως πάμε μήπως απαγορευτεί και ο Θεοδωράκης από τους “αριστερούς”

 
Σταύρος Ξαρχάκος: Ανθρωποφαγία και φαρισαϊσμός με τον Μίκη

Ενημερώθηκε: 07/02/18 - 18:03

Μετά τον Μίκη Θεοδωράκη , ο οποίος απάντησε στα όσα του προσάπτουν για τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στο πλευρό του τάσσεται και ο Σταύρος Ξαρχάκος.

ΕΛΑΣ 

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε,τόνισε ότι "δεν καταλαβαίνουν πως όταν εμείς παλεύαμε με τον (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) ήμασταν υπερπατριώτες",οπότε πώς να το δεχτούν ότι "ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης"

Σταύρος Ξαρχάκος 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κάνοντας λόγο για ανθρωποφαγία και φαρισαϊσμό, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν κάποιες ατυχείς εκφράσεις στην ομιλία του, αλλά πρόθεσή του παρέμεινε μόνο η ενότητα των Ελλήνων.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου:

«Λίγες μέρες τώρα, πληροφορούμαι την ανθρωποφαγία στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη και θα ήθελα απλώς να επισημάνω, ίσως και να θυμίσω σε όλους μας κάποια πράγματα που ορισμένοι μέσα στην όποια απογοήτευση τους, άλλοι στην θέληση τους για λιθοβολισμό, άλλοι μέσα στον φαρισαϊσμό τους, άλλοι γιατί απλά δεν κατάλαβαν, άλλοι γιατί απλώς αναπαράγουν χυδαιότητες και άλλοι για τον οποιοδήποτε υποκειμενικό τους λόγο, εκφράστηκαν με ακραίους χαρακτηρισμούς για τον σπουδαίο και σπάνιο αυτόν Έλληνα που ζει ανάμεσα μας. Θυμίζω ότι μιλάμε για τον Μίκη Θεοδωράκη

Ο καθένας μας, λοιπόν, ας κάνει τον προσωπικό του απολογισμό βίου, πολιτείας και στην συνέχεια ας σκεφτεί πριν μιλήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Σαφώς και υπήρξαν ατυχείς εκφράσεις στο λόγο του. Ειλικρινά, όμως, κανείς δεν κατάλαβε την ειρωνεία σε κάποιες φράσεις του;

Κανείς δεν κατάλαβε ότι η πρόθεση του ήταν μόνο η ενότητα των Ελλήνων και η αγάπη του για την πατρίδα;

(Συγγνώμη που μεταχειρίζομαι την λέξη “πατρίδα”. Σε λίγο καιρό θα απαγορευτεί κι’ αυτή και έτσι όπως πάμε μήπως απαγορευτεί και ο Θεοδωράκης από “αριστερούς”)
Θέλετε μήπως να μου πείτε πως κάποιος αμφισβητεί την “αριστερότητα” -ας μου επιτραπεί ο όρος -του Θεοδωράκη η μήπως την Ελληνικότητα τους; Η μήπως ότι είναι ένας από τους βασικούς εκφραστές και θεμελιωτές της σύγχρονης Ελληνικότητας;
(Και πάλι με συγχωρείτε που μεταχειρίζομαι όρους όπως η Ελληνικότητα που σε λίγο μπορεί να απαγορευτούν...)

Γεννήθηκα το 1939 στα Εξάρχεια. Και δεν είμαι χρυσαυγίτης.

Θεωρεί, λοιπόν, κάποιος ότι κάτι έπαθε, όπως π.χ. Αλτσχάιμερ (όπως γράφτηκε) αυτό το φωτεινό πνεύμα; Η ότι ξαφνικά ενστερνίστηκε τους χρυσαυγίτες; Όλοι εσείς που τον αποκαθηλώσατε με τόση ευκολία, όταν αυτός ο άνθρωπος φύγει από κοντά μας τι θα κάνετε αλήθεια; θα τραγουδάτε το ''σε πότισα ροδόσταμο με πότισες φαρμάκι'';
Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές.

Ούτε μια στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό-εμένα που ποτέ δεν δήλωσα αριστερός- ότι ο Μίκης δεν είπε αυτά που είπε-και πείραξαν κάποιους-με απόλυτη ειρωνεία στους οποίους φασίστες.

Μα είναι δυνατόν;
Είμαστε σοβαροί;

Το πρόβλημα σας είναι ο Μίκης;

Θα σας θυμίσω δυο στίχους: “Μα αν δε σε βρω, να μην ξεχνάς, ότι σταυρώνεις το προσκυνάς” . Λίνα Νικολακόπουλου σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, που αν ζούσε σήμερα είμαι σίγουρος ότι θα ακούγατε τον εξάψαλμο. Και να θυμίσω ότι δεν ήταν χρυσαυγίτης. “Είδα τα ίδια μου παιδιά να δίνουν σ’άλλους τα κλειδιά και με χιλιάδες ψέματα με προδοσίες κι’ αίματα να μου σπαράζουν την καρδιά” (Νίκος Γκάτσος).

M. Θεοδωράκης: «Πώς να δεχτούν αυτοί ότι ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης;»

Ας μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα του λαού μας από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν η ενότητα και η ομοψυχία που έλειπαν πάντα μέχρι σήμερα.

Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου”

Τηλεπαιχνίδια, σκάνδαλα, ειδήσεις και γεγονότα που στην πορεία της ιστορίας απλώς θα έχουν παίξει ένα ρόλο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης αλλά και διαμορφώσεις “πολιτισμού” έτσι ώστε να ξεχνάμε τα σημαντικά προβλήματα της χώρας.

Καλή Τσικνοπέμπτη και προ παντός, Καλή Τηλεθέαση.
Εξάρχεια 7 Φεβρουαρίου 2018.
Σταύρος Ξαρχάκος»