Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ηλεκτρονικά θα εκδίδονται οι προσωποποιημένες κάρτες

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ηλεκτρονικά θα εκδίδονται οι προσωποποιημένες κάρτες
Ενημερώθηκε: 10/01/18 - 14:42

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ηλεκτρονικά θα εκδίδονται πλέον οι προσωποποιημένες κάρτες για τους επιβάτες των ΜΜΕ της πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, αναφέροντας πως αρχικά να δοθεί προτεραιότητα έκδοσης σε ανέργους και ΑΜΕΑ.

Η έκδοση της κάρτας γίνεται με καταχώρηση στοιχείων, μέσω της ιστοσελίδας www.athenacard.gr, η οποία παρέχει το σύνολο των σχετικών πληροφοριών και ήδη σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card έχουν ξεπεράσει τις 400.000, αποδεικνύοντας τη μεγάλη δυναμική του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την αποδοχή του από το επιβατικό κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: «Αλαλούμ» στον ΟΑΣΑ - Πώς καταστράφηκαν δεδομένα χιλιάδων επιβατών;

Οδηγίες για ανέργους και ΑμΕΑ

Οι ειδικές ομάδες, άνεργοι (εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ) και ΑμΕΑ, καλούνται να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα athenacard.gr, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες και αμέσως μετά ο ΟΑΣΑ, συλλέγοντας τα παραπάνω στοιχεία, προχωρά στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών, οι οποίες αποστέλλονται στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος.

Η τελική ενεργοποίηση της Κάρτας, στην περίπτωση των ειδικών κατηγοριών, γίνεται κατόπιν σχετικής επιβεβαίωσης από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).

Για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card, μέσω διαδικτύου, το link είναι το ακόλουθο: https://athenacard.gr/save_request.dev