Ελεύθεροι με το νόμο Παρασκευόπουλου οι ληστές που «σιδέρωσαν» την 85χρονη στην Κυψέλη

Ελεύθεροι με το νόμο Παρασκευόπουλου οι ληστές που «σιδέρωσαν» την 85χρονη στην Κυψέλη
Ενημερώθηκε: 30/10/17 - 12:12

Συνελήφθησαν οι ληστές με το σίδερο που έσερνα τον τρόμο στα θύματα τους, όπως στην 85χρονη στην Κυψέλη που την έκαψαν με σίδερο προκειμένου να τους αποκαλύψει πού είχε χρήματα στο σπίτι της. Αυτό όμως που σοκάρει είναι πως οι τρεις από τους εφτά συλληφθέντες Γεωργιανούς, είχαν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου

 Όσο για τους άλλους τέσσερις είχαν έρθει στην Ελλάδα από τη Γεωργία, όπου και εκεί είχαν εγκληματική δράση, προκειμένου να... εκπαιδευτούν και να ξεκινήσουν την εγκληματική τους δράση και στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τη σπείρα τους τελευταίους 2,5 μήνες προκειμένου να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και να «δέσουν» την υπόθεση.

Η έρευνα έδειξε ότι η σπείρα χρησιμοποιούσε τη μέθοδο της προσομείωσης πριν πραγματοποιήσει τα χτυπήματά της. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη της επισκέπτονταν δύο και τρεις φορές τον χώρο που θα χτυπούσαν, έκαναν χρονομετρήσεις και «πρόβες» για τους ρόλους που είχαν αναλάβει.

Αν και οι επτά Γεωργιανοί έχουν συλληφθεί, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί και σε ποιες άλλες υποθέσεις - πέραν της επίθεσης στην 85χρονη - έχουν εμπλακεί. 

Στα σπίτια τους βρέθηκαν αρκετά κλοπιμαία, ενώ ένα από τα θύματα τους ήταν και ο προπονητής του Ατρόμητου, Ντάμιρ Κάναντι. 

Σύμφωνα, δε, με τις τελευταίες πληροφορίες ανάμεσα στα θύματά τους ήταν και ιδιοκτήτης αλυσίδας φούρνων στα νότια προάστια και ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας.