Επεισόδια στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ - Οι κουκουλοφόροι αντιδρούν στη δημιουργία βιβλιοθήκης (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Επεισόδια στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ - Οι κουκουλοφόροι αντιδρούν στη δημιουργία βιβλιοθήκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 10/05/22 - 15:49

Επεισόδια στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν, με στόχο να εκδιώξουν τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούν τις εργασίες που γίνονται στον ισόγειο χώρο του Τμήματος Βιολογίας για την κατασκευή Βιβλιοθήκης.

Οι αντιεξουσιαστές, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Η αστυνομία απάντησε με κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών. Στη διάρκεια των επεισοδίων έγινε προσαγωγή ενός ατόμου.

Στον χώρο γύρω από τη Σχολή είναι συγκεντρωμένα και μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που ζητούν την αποχώρηση της αστυνομίας από το CAMPUS.

Συνεργεία, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων άρχισαν από νωρίς το πρωί εργασίες για την απομάκρυνση των μπαζών, μετά τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ, στην πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Έσπασαν την είσοδο της πρυτανείας 

Λίγο αργότερα τα επεισόδια μεταφέρθηκαν μπροστά από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι αντιεξουσιαστές έσπασαν τα ρολά και τα τζάμια της εισόδου του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ και αυτή τη στιγμή προσπαθούν να μπουν μέσα.