Έσβησε η φωτιά στο Ναύσταθμο Κρήτης αλλά υπάρχει ετοιμότητα αμέσου επεμβάσεως, λόγω των ισχυρών ανέμων

 
Έσβησε η φωτιά στο Ναύσταθμο Κρήτης

Ενημερώθηκε: 24/04/24 - 00:29

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Έσβησε η φωτιά στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ), που ξεκίνησε σήμερα το πρωί, αλλά υπάρχει ετοιμότητα αμέσου επεμβάσεως τόσο προσωπικού του Ναυστάθμου, όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος, αν απαιτηθεί, για τυχόν αναζωπυρώσεις το βράδυ, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή!

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, στις 08:10, ξεκίνησε πυρκαγιά σε βλάστηση εκτός περιοχής του ΝΚ, που εξαιτίας της ισχυρής εντάσεως και κατευθύνσεως των ανέμωνπου έπνεαν στην περιοχή, η πυρκαγιά εισήλθε στο ανατολικό άκρο του οικισμού του ΝΚ ο οποίος βρίσκεται εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Αμέσως αποκλείστηκε η περιοχή και προληπτικώς πραγματοποιήθηκε εκκένωση του οικισμού, του σχολείου και του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ).

Ταυτοχρόνως, στο περιστατικό συνέτρεξαν αμέσως όλα τα μέσα πυροσβέσεως του ΝΚ και του Πυροσβεστικού Σώματος Χανιών, ομάδες «Δευκαλίων» των Ενόπλων Δυνάμεων και εναέρια μέσα από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχειρίσεως Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ). 

Στην περιοχή της πυρκαγιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας του Στρατού Ξηράς, προερχόμενος από το Όπλο του Μηχανικού, Διοικητής της νεοσυγκροτηθείσας Διοικήσεως Κατασκευών Αντιμετωπίσεως Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ), ενώ αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικούπαραμένει σε ετοιμότητα στο ΝΚ για συνδρομή σε περίπτωση που απαιτηθεί. 

Όπως σημειώθηκε από πηγές του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές και δεν υφίσταται κίνδυνος σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές του ΝΚ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ